Το ανεκτίμητης αξίας δώρο του πατέρα του αδικοχαμένου Νεόφυτου στην ΑΕΚ (pic)

Το ανεκτίμητης αξίας δώρο του πατέρα του αδικοχαμένου Νεόφυτου στην ΑΕΚ (pic)

Κάτια Πετροπούλου
Το ανεκτίμητης αξίας δώρο του πατέρα του αδικοχαμένου Νεόφυτου στην ΑΕΚ (pic)

bet365

Είναι κάποιες στιγμές που αξίζουν πολλά περισσότερα από νίκες και τρόπαια.

Ο Νεόφυτος Χανδριώτης, στην μνήμη του οποίου διοργανώθηκε το τουρνουά που κατέκτησε η ΑΕΚ στην Κύπρο, «έφυγε» σε ηλικία 22 ετών, μετά από «μάχη» με τον καρκίνο.

Στα 19 του διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο κι έκτοτε δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Όλοι θυμούνται ένα παιδί χαμογελάστο, το οποίο «τρεφόταν» από την αγάπη του για το μπάσκετ, αλλά ήταν και άριστος μαθητής. Εν μέσω ακόμα και των δυσκολιών, η πορτοκαλί μπάλα ήταν η παρηγοριά του.

Από πολύ μικρός διακρίθηκε με ομάδες μπάσκετ, από το Δημοτικό του σχολείο, μέχρι την ΕΘΑ και την εθνική ενόπλων. Ο παιδικός του φίλος, Νικόλας Κωνσταντίνου, ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία τουρνουά που φέρει το όνομά του, και στο οποίο συμμετείχαν και οι Παναθηναϊκός, Χίμκι και Μακάμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το σχετικό τρόπαιο, αλλά η κίνηση του πατέρα του αδικοχαμένου νεαρού ήταν αυτή που άφησε άφωνους τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Ο κύριος Δημήτρης έδωσε στην αποστολή της «Βασίλισσας» - αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες - ένα DVD με στιγμές του γιου του.

Η ΑΕΚ ευχαρίστησε τον πατέρα του Νεόφυτου και ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση: «Η οικογένεια της "Βασίλισσας", αθλητές, προπονητές, στελέχη και Διοίκηση, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί δημόσια την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου (που έφυγε από σπάνια ασθένεια) για τη σεμνότητα, τη δύναμη και την διακριτικότητα. Δεν έχει λόγια όμως για να απαλύνει τον αδόκητο πόνο, που προφανέστατα "φυλακίζουν" στη ψυχή τους οι χαροκαμένοι γονείς.

Ευχόμαστε στην οικογένεια του Νεόφυτου, αλλά και στην οικογένεια της ΕΘΑ καλή δύναμη, μαζί με τις ευχαριστίες μας για την άριστη συνεργασία και διεξαγωγή του τουρνουά. Respect για τον Champ και την ταπεινότητα όλων σας...

Καλή αντάμωση...».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα