Ωραίος ο ΠΑΟΚ, κέρδισε την Μπουγιουκσεχίρ

Ωραίος ο ΠΑΟΚ, κέρδισε την Μπουγιουκσεχίρ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ωραίος ο ΠΑΟΚ, κέρδισε την Μπουγιουκσεχίρ

bet365

Το πρώτο δείγμα για τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά εντυπωσιακό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιβλήθηκε της τουρκικής IBB με 90-63 συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, παίρνοντας πολύ καλό βαθμό στους τομείς των δημιουργίας, εκτέλεσης αλλά και άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου πήρε άριστα στον τομέα της δημιουργίας κι αυτό πιστοποιείται από τις 14 τελικές πάσες. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ άφησε κατά μέρους τα εκτελεστικά καθήκοντα, αφοσιώθηκε περισσότερα στα οργανωτικά και δημιουργικά έχοντας οκτώ ασίστ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βασίστηκε σε ακόμη δύο στοιχεία. Στην πιεστική άμυνα μέσα από την οποία είχε επτά κλεψίματα αλλά και εύκολους πόντους (18-7 στο πρώτο μέρος) και στο ποσοστό (περί) του 50% έξω από τα 6.75 με τους Χρυσικόπουλο, Ζάρα να τελειώσουν τις τέσσερις από τις τέσσερις μπάλες που πήραν σε μακρινή απόσταση.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 24-14. Ένα ακόμη στοιχείο που αναδείχθηκε ήταν το επίπεδο ετοιμότητας του Ντάριους Γκάρετ. Ο Αμερικανός ήταν ο συνδετικός κρίκος στην άμυνα μεταξύ περιφέρειας και γραμμής ψηλών. Ο ΠΑΟΚ έχοντας παιχνίδι και στο transition προηγήθηκε έως και με διαφορά 17 πόντων (43-26, 18’) για να απαντήσει η Μπουγιουκσεχίρ με σερί 0-8 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-34).

Ο ΠΑΟΚ είχε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο. Επιθετικά, η αποτελεσματικότητα των Γκος, Τζόουνς του έδωσαν σκορ, ενώ αμυντικά κράτησε χωρίς πόντο την τουρκική ομάδα στα τελευταία τέσσερα λεπτά της 3ης περιόδου. Μάλιστα με 15-2 σερί μετέτρεψε το 52-42 σε 67-44 (30’). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην τελευταία περίοδο όπου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Κόνιαρη, Τζόρντιν Ουίλιαμς και Καρρά. Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον έλεγχο του αγώνα αλλά και στη διατήρηση μεγάλης διαφοράς.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-34, 67-44, 90-63

ΠΑΟΚ: Τζόουνς 12, Χρυσικόπουλος 8, Σχίζας 7, Κόνιαρης 3, Καρράς 6, Ζάρας 8, Πόουπ 9, Κλωνάρας 2, Ουίλιαμς 7, Χάτσερ 6, Γκάρετ 11, Γκος 11.

Μπουγιουκσεχίρ: Γκουντούρ 12, Κούλιγκ 2, Καβακλίογλου, Τεκίν 6, Τουνάλι 10, Καρλί 9, Μπουγιούκμπαϊρακ 5, Μπάμπιτς 9, Τόμπσον 10.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα