Πρίντεζης: «Ο Μπλατ βρισκόταν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου πριν λίγα χρόνια» (gTV)

Πρίντεζης: «Ο Μπλατ βρισκόταν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου πριν λίγα χρόνια» (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
Πρίντεζης: «Ο Μπλατ βρισκόταν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου πριν λίγα χρόνια» (gTV)
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντέιβιντ Μπλατ κι είναι αρκετά αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν.

Ο διεθνής φόργουορντ στο περιθώριο της πρώτης επίσημης προπόνησης του Ολυμπιακού, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε αναλυτικά:

Για τη νέα σεζόν με νέα πρόσωπα: «Για όλους μας είναι μία διαφορετική καθημερινότητα, αλλάζει το τσιπάκι, δουλεύουμε καινούργια πράγματα και προσπαθούμε όλοι στην ομάδα να δείξουμε κάτι το διαφορετικό και περισσότερο τη φιλοσοφία του καινούργιου προπονητή.».

Για όσα έχει δει από τον Μπλατ ως τώρα: «Έχουμε κάνει τρεις προπονήσεις και έχουμε δουλέψει λίγο το 5-0, αλλά δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο, πολλά φιλικά, αρκετές προπονήσεις για να βρεθούμε και να δούμε πως μπορεί ο κάθε παίκτης να βοηθήσει καλύτερα. Πάνω κάτω όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε την φιλοσοφία του νέου κόουτς και αυτό που θα προσπαθήσει να βγάλει φέτος στην ομάδα είναι ενέργεια, ταχύτητα στον αιφνιδιασμό για να βάζουμε εύκολα καλάθια και γενικότερα να τρέχει η ομάδα και να αντέχει σε βάθος χρόνου και στη διάρκεια ενός αγώνα.».

Για τους στόχους: «Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε πως γίνεται και δουλεύει εδώ το σύστημα. Σκοπός μας είναι να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή και να φέρουμε τίτλους στην ομάδα, κάτι που το θέλουμε όλοι πάρα πολύ. Η περσινή χρονιά όντως δεν συνοδεύτηκε με κάποιον τίτλο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι πρόπερσι είχαμε φτάσει στον τελικό της Ευρώπης. Χρονιές όπως η περσινή που δεν καταφέραμε να πάμε στο Final 4 καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να είσαι μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, οπότε την προπέρσινη χρονιά δεν θα την έλεγα αποτυχημένη. Φτάσαμε να είμαστε φιναλίστ που κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο και όμορφο. Αυτή τη στιγμή απώτερός μας σκοπός είναι να φέρουμε κάποιον τίτλο στον Ολυμπιακό, στην ομάδα μας και να παίξουμε καλό μπάσκετ για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και εμείς».

Για τους νέους ξένους: «Μπορεί οι παίκτες που έχουν έρθει να μην είναι οι έμπειροι που έπαιζαν δέκα χρόνια στην Ευρωλίγκα, αλλά δίνοντας ο κάθε παίκτης το 100% μπορεί ο καθένας να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το πρώτο πράγμα που εγώ είδα από τα νέα παιδιά είναι ότι έχουν έρθει με κίνητρο και να δώσουν το 100% στην ομάδα και όταν το δίνεις τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Και θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχουν παλιοί και ξένοι είμαστε μία ομάδα, ένα κλαμπ, όλοι μαζί για να προσπαθήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν πέρυσι τον Ολυμπιακό: «Μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς και να πάνε τα πράγματα όπως πρέπει. Να είμαστε υγιείς όλη τη χρονιά, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να γίνει αλλά μακάρι να συμβεί. Όλοι μας φροντίζουμε και πέρσι αλλά και φέτος, τα κορμιά μας με σωστή προπόνηση και διατροφή. Μακάρι όλοι να μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις και να προσφέρουν παντού».

Για το αν αισθάνεται τυχερός που θα έχει τον Μπλατ για προπονητή: «Σίγουρα αισθάνομαι τυχερός που έχουμε τον Ντέιβιντ Μπλατ. Έχει προπονήσεις μεγάλους παίκτες και μεγάλες ομάδες, βρισκόταν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου πριν λίγα χρόνια. Έχει εμπειρία και ο τρόπος που δουλεύει και παίζει μου αρέσει και μακάρι όλο αυτό να βγει σε καλό στο τέλος της χρονιάς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα