Παταβούκας: «Ο Παύλος είχε αγνό πάθος, είχε ξεφύγει από τα οπαδικά όρια...»

Παταβούκας: «Ο Παύλος είχε αγνό πάθος, είχε ξεφύγει από τα οπαδικά όρια...»

Γιώργος Κούβαρης
Παταβούκας: «Ο Παύλος είχε αγνό πάθος, είχε ξεφύγει από τα οπαδικά όρια...»

bet365

Ο Κώστας Παταβούκας μίλησε στο gazzetta.gr για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, στάθηκε στα στοιχεία του χαρακτήρα που τον έκαναν να ξεχωρίζει, ενώ θυμήθηκε και τις εποχές που μπορούσε να πάει μόνος του στο περίπτερο και να πιάσει κουβέντα με όλον τον κόσμο.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού την δεκαετία του '90 ήταν από εκείνος που έζησαν τις «χρυσές εποχές» του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τότε που έκανε τα πάντα προκειμένου να τον γιγαντώσει, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Παρίσι...

«Σίγουρα όλοι θα έχουν να πουν και διηγηθούν μια ιστορία για τον Παύλο. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ ανοικτός και έξω από τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να πω εγώ πόσο μεγάλος άνθρωπος ήταν, πόσο μεγάλος πρόεδρος και πόσο μεγάλος επιχειρηματίας. Τα έργα του μιλούσαν από μόνα τους» δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παταβούκας στο gazzetta.gr και συνέχισε:

«Θέλω να σταθώ περισσότερο στον χαρακτήρα του. Είχε ξεφύγει από τα οπαδικά όρια και έγραψε ιστορία! Η κληρονομιά που άφησε είναι ανεκτίμητη. Είχε αγνό πάθος! Είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων και είχε την καθολική αποδοχή. Φανταστείτε ένας τόσο μεγάλος επιχειρηματίας ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό και κυκλοφορούσε μόνος του. Πήγαινε σε μικρά παιδιά, άνοιγε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και μοίραζε μπάλες. Έδινε προσκλήσεις για τους αγώνες. Πήγαινε στο περίπτερο και αγόραζε μόνος του ό,τι ήθελε, ενώ έπιανε την κουβέντα με όλους. Αυτά, δεν τα βρίσκεις. Δεν υπάρχουν. Άνθρωπος με «Άλφα» κεφαλαίο».

Και κατέληξε: «Θυμάμαι ερχόταν στα αποδυτήρια και μας έλεγε ανέκδοτα. Ακόμα και αν είχαμε χάσει από τον Ολυμπιακό! Σίγουρα είχε και αυτός την στεναχώρια του όταν χάναμε, αλλά είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο. Το ξεπερνούσε και προχωρούσε μπροστά. Και αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει. Ο Παύλος είχε αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν έμενε κάπου. Πήγαινε παρακάτω... Ξαναλέω όμως. Πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο να 'φεύγει' και να υπάρχει αυτή η καθολική αναγνώριση...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα