Σαρικόπουλος: «Είχαμε κότσια, πήρα το καλύτερο δώρο γενεθλίων»!

Κάτια Πετροπούλου
Σαρικόπουλος: «Είχαμε κότσια, πήρα το καλύτερο δώρο γενεθλίων»!

bet365

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος γιόρτασε τα γενέθλιά του με νίκη στο παρκέ και μιλάει στο gazzetta.gr για την ψυχολογική ανάταση που έδωσε το αποτέλεσμα επί του Λαυρίου, αλλά και την συνέχεια του Πανιωνίου στην Basket League.

Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του έλαβε ο Ζήσης Σαρικόπουλος!

Ο σέντερ του Πανιωνίου γιόρτασε τα 28 του χρόνια στο παρκέ με μια νίκη επί του Λαυρίου (72-71), η οποία συνοδεύτηκε από μια καλή εμφάνιση (16π., 5ρ., 0λ. 14:26).

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο ναι μεν έφερε ικανοποίηση και ανακούφιση, αλλά ο ύψους 2.13μ παίκτης γνωρίζει πως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι οι «κυανέρυθροι» να πετύχουν το στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο «Big Z» τονίζει πως η ομάδα του έχει... κότσια και πως πρέπει τώρα όλοι να εκμεταλλευτούν σωστά την νίκη επί της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, ενώ ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον κόσμο για την παρουσία του στο Κλειστό της «Αρτάκης».

Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου κατάφεραν να κρατήσουν το Λαύριο στους 71 πόντους, την στιγμή που ο μέρος όρος επίθεσής του είναι στους 84.5. Ο Σαρικόπουλος σχολίασε σχετικά: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό και ο κόουτς το είχε τονίσει. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο να καταφέρουμε να περιορίσουμε το Λαύριο και να ρίξουμε το μέσο όρο της επίθεσής του κατά δέκα πόντους τουλάχιστον. Είναι και δεύτερο στο πρωτάθλημα, όσον αφορά το σκοράρισμα και την επίθεση. Ειδικά στο δεύτερο μέρος παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Βγάλαμε πολλή ψυχή!», και πρόσθεσε για την εμφάνιση τόσο του ίδιου, όσο και του Ντέγιαν Κράβιτς (25π., 4ρ., 1κλ., 0λ., 24:30): «Όσον αφορά την προσπάθειά μου και του Ντέγιαν, ήταν εξαιρετικός, έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Σαν ομάδα εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματα που είχαμε κάτω από το καλάθι κι αυτό είναι το σωστό: να προσαρμοζόμαστε σαν ομάδα σε αυτά που μας δίνει ο αντίπαλος. Άλλες φορές θα είναι τα γκαρντ που θα προκαλούν την ζημιά και άλλες οι ψηλοί, αυτοί που δημιουργούμε το ρήγμα. Αντιδράσαμε πολύ σωστά. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο δεύτερο 20λεπτο, παρόλο που στα τέλη της δεύτερης περιόδου κάπου το χάσαμε κι επιτρέψαμε στο Λαύριο να μπει καλά στο παιχνίδι. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, προχωράμε, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, υπάρχει συνέχεια. Πανηγυρίζουμε τώρα, αλλά από την Μεγάλη Εβδομάδα συγκεντρωνόμαστε για το εκτός έδρας ματς στα Τρίκαλα».

Όσο για την τελευταία επίθεση, στην οποία σπαταλήθηκε ο χρόνος επίθεσης, με τον Ταϊρόν Μπρέιζελτον να πασάρει στον Μπορίς Νταλό, ο οποίος ευστόχησε πίσω από τα 6.75 εκπρόθεσμα, δήλωσε: «Δεν αγχώθηκα ιδιαίτερα, γιατί πίστευα πως έχουμε τα κότσια και βγάλαμε αρκετή ψυχή. Είχα εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου πως θα βγάζαμε την τελευταία άμυνα και θα είμαστε αρκετά έξυπνοι, για να μπορέσουμε να νικήσουμε».

Ο Πανιώνιος μέχρι στιγμής δεν έχει... γευτεί μια νίκη εκτός έδρας και αυτός ακριβώς είναι ο άμεσος στόχος των «κυανέρυθρων»: «Είναι μια πρόκληση. Είχαμε πει ότι για να μπορούμε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας, θα πρέπει να κάνουμε και νίκες εκτός έδρας. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία... Μας έχουν μείνει τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Και τα τρία θα πρέπει να τα “χτυπήσουμε”, άσχετα το τι θα γίνει. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τα Τρίκαλα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, ειδικά εντός έδρας είναι επικίνδυνη ομάδα. Ούτε πρέπει να μας επηρεάσει η νίκη με το Λαύριο. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά, κυρίως ψυχολογικά».

Όσο για το αν αυτή η νίκη ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων; «Ξεκάθαρα! Ευχαρίστησα όλους τους συμπαίκτες μου. Ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσαν να μου κάνουν. Πραγματικά έφυγα από το γήπεδο με ένα ευχάριστο συναίσθημα».

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο τόνισε ακόμα μια φορά: «Είναι μοναδικός! Η ενέργεια που μας δίνει, δεν ξέρω αν μπορούν να καταλάβουν και οι ίδιοι τι ώθηση μας δίνουν. Μιλώντας εκ μέρους όλων των παιδιών και της ομάδας μου, τους ευχαριστώ, τους ευγνωμονώ. Και προσωπικά για την στήριξη που δέχομαι, αλλά και ομαδικά. Όλο αυτό που γίνεται εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τους ευχαριστούμε! Ήταν, είναι και θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς δίπλα μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα