Γιαννάκης: «Μας πλήγωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ»

Gazzetta team
Γιαννάκης: «Μας πλήγωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στην απώλεια πολλών ριμπάουντ αλλά και στο ότι η ομάδα του έχασε την υπομονή της στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

«Μας πλήγωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ γιατί έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πετύχει εύκολα καλάθια. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Ένα δεύτερο στοιχεία είναι ότι δεν είχαμε πολλούς παίκτες, χάσαμε την ενέργειά μας κι αυτό μας στοιχίζει πολλές φορές. Συν τοις άλλοις, στο 2ο δεκάλεπτο δεν είχαμε συγκέντρωση, δημιουργήθηκε εύκολα μια διαφορά για την ΑΕΚ, χωρίς λόγο θα έλεγα. Μετά τη μαζέψαμε, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 35’ κι αν ήμασταν λίγο πιο έξυπνοι θα το διεκδικούσαμε. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα», είπε στον COSMOTE TV.

Σε ερώτηση για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο του αγώνα, είπε: «Να παίξουμε μπάσκετ, να μην έχουμε ανασφάλεια. Πολλές φορές οι παίκτες χάνουν την υπομονή τους απέναντι σε καταστάσεις που δημιουργούνται, χάνουν την ψυχραιμία τους. Είπαμε να δούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου, να τις διαβάσουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κούραση, δεν έχουμε πολλά παιδιά, έχουμε να διαχειριστούμε τραυματισμούς με παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργούς τους παίκτες».

Για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του, είπε: «Νομίζω ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν και προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ξέρουν ότι είναι σε μια ιστορική ομάδα, το αποδεικνύουν με την προσπάθειά τους άσχετα αν είναι αποτελεσματική ή όχι».

Στη συνέχεια εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ωραία ιδέα να μετουσιώσουν μια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού και της ΑΕΚ σε μια ταινία. Να τη δουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι με πάθος και πίστη μπορεί να γίνει η επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια για την ταινία και ειδικά σε αυτούς που δημιούργησαν το 1968, τους παίκτες εκείνης της ομάδας. Τους ευχαριστούμε».

Για το παιχνίδι είπε: «Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμαστε πολύ καλοί. Στο δεύτερο χάσαμε το μυαλό μας και δώσαμε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να πάρει τη διαφορά. Στο τρίτο καταφέραμε να επιστρέψουμε και αν παίρναμε τα αμυντικά ριμπάουντ, μπορεί να παίρναμε και την νίκη. Είναι φυσικό γιατί δεν έχουμε τόσους πολλούς παίκτες όσους έχει η ΑΕΚ. Οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια κι αν βάζαμε τα σουτ, που χάσαμε στο τέλος, θα καταφέρναμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Εμείς συνεχίζουμε προσπαθώντας να φανούμε όσο πιο έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα