Σάκοτα: «Μας λείπει αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία»

Σάκοτα: «Μας λείπει αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία»

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Μας λείπει αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία»

bet365

Ο Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε πως η ΑΕΚ έχει... τελικό με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (30/01, 21:00) και δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία: «Παίζουμε το τελευταίο εκτός έδρας ματς για τον όμιλο του Basketball Champions League. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με μία δύσκολη ομάδα, όπως είναι η Ολίμπια. Είναι ακόμα ένας τελικός για εμάς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μοναδικός στόχος είναι η νίκη. Με σοβαρότητα, μυαλό και την απαιτούμενη ενέργεια θα πάρουμε τη νίκη».

Λίγο αργότερα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το ματς στην Ολίμπια: «Στην αρχή ήταν περισσότερες οι νίκες. Πάντα λέγαμε πως πρέπει να τις πάρουμε όλες, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις τα άλλα αποτελέσματα. Κάποια πράγματα δεν είναι στα χέρια μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε τύχη με 2 νίκες. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος και βλέπουμε στους άλλους ομίλους ομάδες με 6 νίκες περνάνε. Δεν είναι παράπονο, αλλά τύχη».

Για τις αλλαγές που θέλει στην ομάδα: «Οι περισσόρτεροι ξέρουν πως δεν βρίσκουμε το εύκολο σουτ. Τέτοιοι είμαστε. Δεν είναι εύκολο να το βελτιώσεις. Δουλεύουμε όμως στην ομαδικότητα. Έχουμε έναν παίκτη που μπορεί να κάνει ατομικά πράγματα, αλλά δεν μας φτάνει. Η άμυνα είναι αυτή που ορίζει το δρόμο του παιχνιδιού. Μας λείπει και αυτοσυγκέντρωση σε μερικά σημεία, ειδικά όταν κρίνεται το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Πρέπει να τις διορθώσουμε».
Για τις αλλαγές παικτών: «Δεν νομίζω ότι ένας προπονητής θέλει αλλαγές όταν ξεκινάει μια σεζόν. Τυχαίνουν πολλά πράγματα. Ο Ελόνου χτύπησε. Πάντα υπάρχει και διόρθωση στη χημεία της ομάδας, όσο καλός παίκτης και αν είναι κάποιος, δεν ξέρεις πως θα είναι ομαδικά. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι απαιτήσεις είναι σαν τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αν η ομάδα είναι δυνατή, όμως, πετυχαίνει νίκες. Αλλά εμείς δεν είμαστε τόσο καλοί. Η φανέλα είναι βαριά».
Για τους 2 «τελικούς» στην Ευρώπη: «Ήταν έτσι και πριν. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και δεν το θέτουμε σαν δικαιολογία, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα