Παταβούκας: «Θυμίζουν τους Διαμαντίδη-Μπατίστ, οι Καλάθης-Γκιστ»

Παταβούκας: «Θυμίζουν τους Διαμαντίδη-Μπατίστ, οι Καλάθης-Γκιστ»

Παταβούκας: «Θυμίζουν τους Διαμαντίδη-Μπατίστ, οι Καλάθης-Γκιστ»

Ο Κώστας Παταβούκας μίλησε για τους Καλάθη και Γκιστ και ανέφερε πως του θυμίζουν τις συνεργασίες Διαμαντίδη-Μπατίστ.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» 

Για την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού: «Έχει αποκτήσει μία επιθετικογενή φιλοσοφία ο Παναθηναϊκός. Και με την φετινή παρουσία του Νικ Καλάθη τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά. Φέτος έχει εξαιρετική σταθερότητα κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε ένα δύσκολο δρόμο όπως αυτός της Euroleague. Παρουσιάζει πολύ συμπαγή και συνεκτική εικόνα στο παρκέ». 

Για την παρουσία του Όγκαστ: «υπάρχει ένα κενό στο βάθος στο πέντε. Ωστόσο δεν είναι εύκολο για τον Όγκαστ να αφομοιώσει την ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Χρειάζεται χρόνο. Δεν θεωρώ πως φέτος θα αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της σεζόν. Από του χρόνου θα εμφανιστεί βελτίωση. Σίγουρα θα υπάρχουν μεγάλες εμφανίσεις όωπς αυτή του Βουγιούκα στην Μπαρτσελόνα»

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague: «Μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου και αμέσως μετά η συμμετοχή στο final-4. Είναι η πρώτη φορά που σε αυτά τα τρία χρόνια οι ελπίδες αποδεικνύονται και έμπρακτα στο γήπεδο». 

Για την παρουσία του Γκιστ: «Ήταν πολύ επιτυχημένη η υπομονή και επιμονή του Παναθηναϊκού στον Γκιστ. Συντελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Καλάθη και γίνεται συζήτηση για μεγάλα δίδυμα του παρελθόντος. Δημιουργούν ένα πολύ σημαντικό πυρήνα και αποτελούν ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο δίδυμο κοντού-ψηλού στη φετινή Ευρωλίγκα. Θυμίζουν τους Διαμαντίδη-Μπατίστ. Ωστόσο ο Γκιστ είναι πιο ελαφρύς, πιο αλτικός και επίσης προσφέρει και πολύ θεαματικές φάσεις στην φετινή διοργάνωση». 

Για τα play offs και το πλεονέκτημα της έδρας: «Εκεί είναι που όλοι εστιάζουν πλέον στην λεπτομέρεια. Είναι εντελώς διαφορετική σειρά, η οποία μοιάζει όλο και περισσότερο στο ΝΒΑ. Οι ομάδες προσπαθούν να χειριστούν την κανονική σεζόν, ώστε να είναι έτοιμες στα Play off. Πολύ σημαντικό είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει και μπορεί να μείνει στην τετράδα, ώστε να έχει από και των Ρέαλ και Φενέρ. Στα play offs οι ομάδες χτυπούν στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει να κάνει καλά αυτό που κάνει και να διατηρήσει το πλεονέκτημα». 

Για τις διαφορές του μπάσκετ σε σχέση με το παρελθόν: «Πλέον οι παίκτες είναι καλύτεροι αθλητές. Ωστόσο δουλεύουν και πολύ περισσότερο. Για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να έχει κτήμα τα βασικά του αθλήματος. Στην εποχή μας υπήρχαν παίκτες που τους αφήναμε να σουτάρουν. Πλέον αυτό δεν τολμά να το κάνει καμία ομάδα. Προσωπικά μου αρέσει η εξέλιξη, ωστόσο δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε εποχές». 

Best of internet