Χάρις: «Έπαιρνα πολλά μηνύματα για τους "αιώνιους"»!

Χάρις: «Έπαιρνα πολλά μηνύματα για τους "αιώνιους"»!

Κάτια Πετροπούλου
Χάρις: «Έπαιρνα πολλά μηνύματα για τους "αιώνιους"»!

bet365

Ο Μάνι Χάρις μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τις αντιδράσεις του κόσμου πριν καν... πατήσει στην Ελλάδα και τονίζει πως η ΑΕΚ πρέπει να κάνει πια «δύο βήματα μπροστά».

Η αξιόπιστη επιθετικά λύση της ΑΕΚ ακούει στο όνομα Μάνι Χάρις.

Ο Αμερικανός γκαρντ από την ώρα που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, δεν έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του και κάθε φορά φροντίζει να δίνει... παραστάσεις.

Έτσι και με τον Ολυμπιακό. Όταν το σκορ ήταν κοντά και η μπάλα... έκαιγε, ο γνωστός και ως «Michigan Mamba» φρόντιζε να βρίσκει διαδρόμους προς το καλάθι και να τελειώνει τις φάσεις.

Ο άνθρωπος που επισφράγισε το τελικό 66-62 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» και ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, μίλησε στο gazzetta.gr, δείχνοντας μεν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αλλά γνωρίζοντας πως υπάρχει δρόμος ακόμα.

«Παίξαμε υπέροχα όλη η ομάδα μαζί. Όλοι είχαν την συγκέντρωσή τους για 40 λεπτά και αγωνιστήκαμε σκληρά. Στο τέλος της ημέρας κάναμε αυτό που έπρεπε. Ένας ακόμα εξαίρετος κόουτς ήρθε στην ομάδα (σ.σ. Σάκοτα), αν και ο προηγούμενος (σ.σ. Μανωλόπουλος) δεν ήταν καθόλου κακός. Απλά, σαν ομάδα δείξαμε καρδιά κι έπρεπε να κάνουμε πολλά, να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Σε κάποιους αγώνες το κάναμε αυτό μόνο για 34-35 λεπτά ή ακόμα λιγότερο, και γι' αυτό είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε. Με τον Ολυμπιακό δείξαμε όσα έπρεπε, σε όλη τη διάρκεια», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Αυτή η νίκη επί των Πειραιωτών ήρθε 13 χρόνια μετά. Κάτι που ο Χάρις δεν ήξερε και στο άκουσμά του γούρλωσε τα μάτια κι έκπληκτος είπε: «Ουάου! Με κάνει να αισθάνομαι ωραία αυτό! Πριν έρθω εδώ, έπαιρνα πάρα πολλά μηνύματα στα social media, που μου έλεγαν “νικήστε αυτές τις δύο ομάδες” (σ.σ. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Είναι σίγουρα πολύ καλό που το καταφέραμε κόντρα και στους δύο. Όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να κάνουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο και μόνο με αυτό».

Όσο για το αν αυτή η αναμέτρηση ήταν μία... πρόβα για τον Τελικό Κυπέλλου, ο 28χρονος παίκτης σχολίασε: «Ίσως, αλλά ακόμα έχουμε δύο μήνες για τον τελικό. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός θα γίνει καλύτερος στη συνέχεια και το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη».

Σχετικά με τη συνέχεια σε Ελλάδα κι Ευρώπη και τα δύσκολα ματς που έρχονται (Εστουδιάντες, ΠΑΟΚ, Βενέτσια), επεσήμανε: «Δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά και να σταθούμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να έχουμε αυτοπεποίθηση στην προσπάθειά μας. Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, αλλά δύο μπροστά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα