Σάκοτα: «Ή θα είστε μπ...λο ή καλή ομάδα»!

Σάκοτα: «Ή θα είστε μπ...λο ή καλή ομάδα»!

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Ή θα είστε μπ...λο ή καλή ομάδα»!

bet365

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέφερε τι είπε στους παίκτες με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ και κράτησε χαμηλούς τους τόνους μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αρχικά ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είπε: «Καταρχάς συγχαρητήρια στους παίκτες, που έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα χρειαζόταν τη νίκη για πολλούς λόγους. Έτσι ήταν η κατάσταση που έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξουμε πρόσωπο. Τα καταφέραμε εναντίον ενός από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του πρωταθλήματος, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όλα αυτά πέρασαν. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για εμάς.

Δεν μας δίνει ο χρόνος, περιθώρια για να χαρούμε τη νίκη. Αύριο έχουμε ταξίδι. Συνεχίζουμε τα παιχνίδια. Ίσως ένα όχι τόσο μεγάλο ματς, αλλά πιο καθοριστικό για την Ευρώπη.

Σήμερα δεν ήταν ένας τελικός, αλλά ένα ματς για να μας βάλει στον δρόμο της βελτίωσης, για να έρθει και ο κόσμος και να χαίρεται για την ομάδα και για τις νίκες μας. Εγώ καταρχήν στάθηκα στα ριμπάουντ. Αυτό που ζήτησα, ήταν από την περιφέρεια να συμμετέχουν τα παιδιά στα ριμπάουντ. Το έκρινα σαν καθοριστικό στοιχείο και μας βγήκε. Πήραμε 41 ριμπάουντ».

Κάθε μέρα και νέα μία νέα έκπληξη* σε περιμένει στο Ημερολόγιο Προσφορών* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μπορεί όμως η ΑΕΚ να απειλήσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τον τίτλο; «Το χτίσιμο μιας ομάδας είναι μια διαδικασία που δεν αρκεί για έναν χρόνο. Στην αρχή κερδίζαμε τις πιο μικρές ομάδες και μας έλεγαν ότι δεν κερδίζαμε τις μεγάλες. Φέτος έχασε η ομάδα από Άρη και Λαύριο, τώρα λένε ότι χάνουμε από τις μικρές ομάδες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να χτίζουμε σιγά-σιγά. Να είμαστε ρεαλιστές. Παίξαμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μετά από δυνατά παιχνίδια στην EuroLeague και είναι λογικό ότι δεν θα δώσουν τόση σημασία όση δίνουν στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να το "τιμωρήσαμε". Στα playoffs όμως η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική, για αυτό θέλουμε να βελτιωθούμε».

Όσο για το αν επηρέασε τους παίκτες η πρόκριση στον τελικό του Kυπέλλου και γι' αυτόν τον λόγο έδειχναν αυτό το πρόσωπο στα τελευταία ματς: «Το πρώτο που είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια ήταν πως δείξατε ότι μπορείτε να είστε ομάδα. Τώρα έχετε δύο δρόμους: Να αποδείξετε στην συνέχεια ότι δεν είστε μπάχαλο - για να μην πω μπουρ..λο - και είστε καλή ομάδα! Εννοείται ότι έχουμε εις βάρος ορισμένα πράγματα. Έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι αύριο και πρέπει να τα δώσουμε όλα στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστώ χρόνο να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Είπα και στον Σωτήρη πως η ομάδα δεν είναι κακή. Απλά υπήρξαν ατυχίες».

Τέλος ρωτήθηκε και για τη χρησιμοποίηση του Ντελρόι Τζέιμς στη θέση του σέντερ: «Δεν ήταν κάτι το καινούριο που παίξαμε με 2 τεσσάρια. Κατά έναν τρόπο μας βόλευε να είναι ο Πρίντεζης μέσα στο παιχνίδι γιατί ξέρουμε τι θα προσφέρει. Περίμενα ότι θα έβαζαν τον Παπανικολάου στο 4 και έτσι έγιναν πιο επιθετικοί σε καταστάσεις ένας με έναν. Έχει ταχύτητα στα γκαρντ και μας δυσκόλευαν. Ο ΜακΛιν είναι 5άρι σε στυλ 4, χωρίς μεγάλο σουτ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα