Γλυνιαδάκης: «Αξέχαστη σεζόν το 2012 χάρη κυρίως σε Αγγελόπουλους και Ίβκοβιτς»

Gazzetta team
Γλυνιαδάκης: «Αξέχαστη σεζόν το 2012 χάρη κυρίως σε Αγγελόπουλους και Ίβκοβιτς»
Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έγραψε στο blog του για τις ευχάριστες αναμνήσεις την τριετία που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το blog ου Κρητικού σέντερ όπως φιλοξενήθηκε στο esake.gr...

«Γεια σας φίλοι μου, «βρισκόμαστε» ξανά εδώ λίγο πριν από ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Από ότι έχω αντιληφθεί, την αναμέτρηση της Κυριακής την περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι φίλαθλοι της Εύβοιας, καθώς εκτός από το ότι υποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό, μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αυτό θα είναι και το πρώτο μας εντός έδρας ματς για φέτος.

Προσωπικά, έχω πολλές και καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό, καθώς φόρεσα την φανέλα του για τρεις περιόδους, από το 2009 ως το 2012, ενώ ευτύχησα να συνεργαστώ με δύο σπουδαίους προπονητές, την πρώτη χρονιά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τις άλλες δύο με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Αν πρέπει να ξεχωρίσω μια σεζόν, αυτή είναι η τελευταία, η οποία ήταν πολύ «περίεργη». Είχαμε σχετικά μικρό μπάτζετ, προχωρήσαμε σε αλλαγές ξένων στο ξεκίνημα, στηριχθήκαμε σε πολλούς νέους και άπειρους παίκτες και κανείς δεν έδειχνε να μας πιστεύει ως ομάδα. Η κατάληξη ήταν να ξεπεράσουμε ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες και να κατακτήσουμε στο τέλος τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Η επιτυχία αυτή πιστώνεται τόσο στους αδερφούς Αγγελόπουλος που επέμειναν σε αυτό το πρότζεκτ, όσο και στον προπονητή, τον κύριο Ίβκοβιτς, που εμπιστεύτηκε και έδωσε την ευκαιρία σε νέα τότε παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και τα βλέπουμε τώρα να πρωταγωνιστούν με την φανέλα της Εθνικής!

Θέλω να σημειώσω ότι από την προσωπική μου εμπειρία κατάλαβα ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που κάνουν τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. Αρχικά, είναι εντυπωσιακή η μεθοδικότητα που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης όλων των παικτών σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Κάθε αθλητής έχει το δικό του πρόγραμμα εκγύμνασης, διατροφής και αποκατάστασης, έτσι ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή. Σε αυτόν τομέα είναι από τους κορυφαίους Συλλόγους στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι όποιος παίκτης περνάει από τον Ολυμπιακό βελτιώνεται και εξελίσσεται, τόσο ως αθλητής όσο και ως άνθρωπος. Θέλω να δώσω τα εύσημα στον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτό το αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος τομέας που ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός είναι ο «κορμός» των Ελλήνων παικτών. Πρόκειται πραγματικά για μια οικογένεια που λειτουργεί με αρχές, που φροντίζει να καλωσορίζει κάθε νέο μέλος, να το εντάσσει στο περιβάλλον της και να το κάνει να αισθάνεται οικεία σε αυτό. Κανείς δεν νοιάζεται για την προβολή του και για τα ατομικά του χαρακτηριστικά, αλλά πρώτο μέλημα όλων είναι το καλό της ομάδας ως σύνολο.

Την βασική αυτή αρχή και τον δεσμό των παικτών τον εισπράττουν και οι ξένοι που έρχονται στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν και αυτοί στην ίδια λογική και να λειτουργεί με ιδανικό τρόπο αυτό το «οικοδόμημα»!

Κλείνοντας λοιπόν, ως επίλογο αυτό που μπορώ να πω ότι κράτησα από τον Ολυμπιακό είναι η μεθοδικότητα και οι ισχυροί δεσμοί που υπάρχουν σε αυτήν την ομάδα. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μυστικό της επιτυχίας της!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα