Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Καμ Ρέινολντς: «Μετά το πρώτο, ο πατέρας μου έκανε δύο ημέρες να μου μιλήσει»

Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Καμ Ρέινολντς: «Μετά το πρώτο, ο πατέρας μου έκανε δύο ημέρες να μου μιλήσει»

Η ιστορία ενός τατουάζ.

bet365

Ο Καμ Ρέινολντς έχει να (μας) πει μία ιστορία. Τη δική του. Με μπόλικο μελάνι και την πρώτη φορά που δεν θα ξεχάσει ούτε ο ίδιος, ούτε η μητέρα του, αλλά και ένας καρδιολόγος στις ΗΠΑ! Η «Ιστορία ενός τατουάζ» επιστρέφει.

Ο Καμ Ρέινολντς ξεκίνησε έχοντας στο ένα χέρι τη Βίβλο. Και αποφάσισε να την «κουβαλάει» για πάντα μαζί του. Έστω ένα εδάφιό της. Ο φόργουορντ του Προμηθέα έχει ξοδέψει μπόλικο μελάνι (και χρήματα) για να κοσμήσει το κορμί του.

Και ας ήταν η πρώτη εμπειρία σχεδόν οδυνηρή. Βλέπετε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ο έφηβος Ρέινολντς αψήφησε τους γονείς του για να κάνει το πρώτο τατού. Και όταν αυτό βρέθηκε σε κοινή θέα, τότε διαπίστωσε ότι δεν έπρεπε να το είχε κάνει.

Από τότε μεσολάβησαν αρκετά χρόνια. Και ο Ρέινολντς πρόσθεσε πολλά και μεγάλα κομμάτια στον «καμβά».

«Φυσικά και το θυμάμαι, το πρώτο είναι πάνω από τον αριστερό μου ώμο, το έκανα όταν ήμουν 18 ετών. Είναι ένα κομμάτι από τη Βίβλο, "Προς τους Ρωμαίους 18", λέει "Πιστεύω πραγματικά πως αυτά που τώρα υποφέρουμε, δεν ισοσταθμίζουν τη δόξα που μας επιφυλάσσει ο Θεός στο μέλλον". Ένιωσα ότι ήταν ένα δυνατό μήνυμα και ήθελα να το κάνω. Αλλά δεν είχε ενημερώσει τους γονείς μου και βρήκαν τον μπελά μου γι' αυτό», εξήγησε στο Gazzetta ο παίκτης του Προμηθέα.

Τα τατουάζ στο στήθος του Καμ Ρέινολντς.
Τα τατουάζ στο στήθος του Καμ Ρέινολντς.

Τα τατουάζ είχαν συσχετιστεί με την κουλτούρα των γκάνγκστερ και στην περίπτωση του Ρέινολντς το... στερεότυπο ήταν ισχυρό.

«Στην Αμερική, εκείνη την εποχή, τα τατού αφορούσαν τους ανθρώπους που δεν ήταν λευκοί ήταν σαν στερεότυπο και δεν ήθελαν να το ακολουθήσω. Δεν ήθελαν να δίνω την εντύπωση στους άλλους ότι ήμουν γκάνγκστερ ή κάτι τέτοιο. Ήθελαν να είμαι ένας άνθρωπος clean cut και να μην μπλεχτώ με το στερεότυπο».

Όμως, ο παίκτης του Προμηθέα είχε βάλει καλά στο μυαλό του ότι ήθελε να βάλει... μελάνι στο κορμί του. Με δύο προϋποθέσεις: Να είναι κάτι που να μη φαίνεται εύκολα και να αφορά κάτι συγκεκριμένο: «Το σκέφτηκα για μερικούς μήνες. ήθελα να κάνω κάτι μικρό, έτσι ώστε αν φορούσα μία μπλούζα να μπορούσε να κρυφτεί. Οπότε ήταν να μπω στη διαδικασία. Αν δεν έκανα κάτι από τη Βίβλο, θα έκανα κάτι για την οικογένειά μου».

Τα τατουάζ του Καμ Ρέινολντς.
Αφιερωμένο στο Τέξας, στο βάθος το skyline του Χιούστον.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στον 29χρονο φόργουορντ, το πρώτο τατουάζ ήταν η αρχή για τα επόμενα. Μέχρι που ο διαθέσιμος χώρος αρχίζει να γίνεται ζητούμενο!

«Η μητέρα μου, με έβαλε να το πω στον πατέρα μου»

«Περίπου ισχύει το αν κάνεις το πρώτο, ότι τα υπόλοιπα ακολουθούν... Έκανα ένα κάθε δύο μήνες σε διάφορα μέρη, τελικά πήρα την άδεια να κάνω άλλο ένα και από εκεί ήταν.. κατηφόρα. Τα έκανα απανωτά και μετά για ένα διάστημα τα απέφυγα, μέχρι να πάω στο κολέγιο», είπε ο Ρέινολντς.

Παραπάνω, ο Αμερικανός φόργουορντ είχε αναφερθεί στην αντίδραση των γονιών στο πρώτο τατουάζ. Ποια είναι η ιστορία πίσω από την αποκάλυψη; Ο Ρέινολντς την αφηγείται.

«Είχαν αναστατωθεί αρκετά. Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που το είδε, μετά έπρεπε να το πω και στον πατέρα μου. Με υποχρέωσε η μητέρα μου να το κάνω. Και ο μπαμπάς μου δεν μου μιλούσε για μία με δύο ημέρες. Αλλά μετά απ' αυτό κατάλαβαν πως αν αυτό είναι το χειρότερο που μπορώ να κάνω και δεν μπλέκομαι με ναρκωτικά ή κάτι άσχημο, θα είναι κάτι cool όσο μεγαλώνω.

Είχα πάει στο γιατρό για ένα προγραμματισμένο ραντεβού για καρδιολογικές εξετάσεις. Και ο γιατρός μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου και εγώ... πάγωσα για μία στιγμή. Τότε η μητέρα μου, με ρώτησε "τι έγινε;". "Μαμά, δεν θα σου πω ψέματα, έχω κάνει ένα τατουάζ". Φώναζε και ο γιατρός ήταν στη μέση. Έτσι το έμαθε».

Τα τατουάζ του Καμ Ρέινολντς.
Ο Ιησούς στο μπράτσο του.

Όσο για το χώρο που έχει απομένει; «Υπάρχει χώρος, έχω στο αριστερό μου χέρι. Εκεί θέλω να κάνω κάποια πράγματα και μόλις τα ολοκληρώσω, πιστεύω ότι θα αργήσω να κάνω το επόμενο. Εκείνο το κομμάτι θέλω να... γεμίσω».

Ο Dreamchaser και ένας σταυρός στο πλευρό του

Τα τατουάζ μπορεί να είναι πολλά στο κορμί του. Η ποικιλία μεγάλη, αλλά ένα απ' αυτά είναι το πιο αγαπημένο. Αυτό που ξεχωρίζει.

«Έχω ένα μπασκετικό. Είναι ένας αετός που κρατάει μία μπάλα μπάσκετ και γύρω του είναι γραμμένη η λέξη dreamchaser (αυτός που κυνηγάει όνειρα). Το έκανα στο κολέγιο. Έχω κάνει επίσης τη φανέλα που φορούσα εκεί. Αλλά έχω και τατουάζ από τη ζωή μου. Από το Τέξας, όπου μεγάλωσα, τη διεύθυνση της γειτονιάς μου και την πόλη του Χιούστον στο παρασκήνιο και άλλα που αφορούν τη Βίβλο. Έχω κάνει το πρόσωπο του Ιησού και έναν άγγελο στο χέρι μου.

Είναι μία ποικιλία θρησκείας, μπάσκετ και του τόπου όπου μεγάλωσα. έκανα αρκετά και έχω δώσει αρκετά χρήματα. Το πιο αγαπημένο μου αφορά την οικογένειά μου. Έχω ένα σταυρό στα πλευρά μου με το όνομα της μητέρας, του πατέρα και του αδερφού μου πάνω. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου. Συμβολίζει ότι η οικογένεια μου είναι πάντα στο πλευρό μου. Αυτό σημαίνει τα περισσότερα για εμένα», είπε.

Τα τατουάζ του Καμ Ρέινολντς.
Η φανέλα από το κολέγιο.

Ο συναγωνισμός στα αποδυτήρια!

«Ήθελα να κάνω μία Μέδουσα, για να συμβολίζει το χρόνο που έχω περάσει στην Ελλάδα. Αυτό προσπαθώ να κάνω, ένα τατουάζ σε κάθε χώρα που έχω παίξει μακριά από τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η 3η σεζόν μου», ανέφερε στο ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα του συμπαίκτη του, Χάντερ Χέιλ και τα ελληνικά τατουάζ που έχει.

Πλέον, τα τατουάζ αποτελούν μία μορφή κουλτούρας σε κάθε αποδυτήριο, σε κάθε ομάδα. Σε αυτό του Προμηθέα, ο συναγωνισμός είναι έντονος: «Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κοιτάμε ο ένας τον άλλον και λέμε ότι "έχω περισσότερα από εσένα". "Νομίζεις ότι έχεις πολλά...". Μπαίνουμε σε ένα συναγωνισμό. Ποιος μπορεί να έχει τα περισσότερα; Ίσως ο Άντονι (Κάουαν) ή ο Λίνος (Χρυσικόπουλος) και μετά ο Κρις (Κόφεϊ). Έχω και εγώ, αλλά πάντα με... δουλεύουν. Γιατί έχω μεγάλα κομμάτια, αλλά όχι πολλά σε αριθμό. Αλλά κάνω ό,τι μπορώ».

Τα τατουάζ του Καμ Ρέινολντς.
Τα τατουάζ στο χέρι του Καμ Ρέινολντς.
@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα