Νεραντζάκης: «Είναι προβληματικό για την ψυχολογία ότι έχουμε να κερδίσουμε από τις 2 Φεβρουαρίου»

Newsroom
Νεραντζάκης

bet365

Ο Στάθης Νεραντζάκης στάθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης περισσότερο από έναν μήνα.

Μετά το τέλος του αγώνα στο κλειστό της Πυλαίας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αρχικά: «Θα ήθελα να αναφερθώ στη σημερινή εκδήλωση πριν τον αγώνα. Μία μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ και είναι πολύ σημαντικό ότι ο σύλλογος δεν ξεχνάει το παρελθόν και τιμάει τους ανθρώπους του. Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή ακόμα και για εμάς, να ζούμε τέτοιες στιγμές από το ένδοξο παρελθόν».

Και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στις 4-5 καλύτερες ομάδες της Euroleague. Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι θα είναι υψηλών απαιτήσεων. Στο πρώτο ημίχρονο, για άλλη μια φορά πληγωθήκαμε μέσα από το ζωγραφιστό. Που ο Παναθηναϊκός είχε 11/15 δίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, δεχτήκαμε τέσσερα τρίποντα και τέσσερις βολές. Στο τέταρτο, η ποιότητα του αντιπάλου, έφερε προσωπικά και λογικά καλάθια. Τα περιμέναμε εν μέρει, δεν αμυνθήκαμε όπως είχαμε συζητήσει και άνοιξε η διαφορά.

Η ομάδα δεν έχει κερδίσει από τις 2 Φεβρουαρίου από εκείνο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Είναι προβληματικό για την ψυχολογία των παιδιών και φαίνεται από την εικόνα μας όταν κάτι πάει στραβά. Κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δε μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Σήμερα στο τρίτο δεκάλεπτο, δείξαμε κάποια αντίδραση, το πρόβλημα εμφανίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Χρειαζόμαστε μια νίκη επειγόντως γι’ αυτό το λόγο».

Για τα καλά ποσοστά στα τρίποντα στο α' ημίχρονο σε αντίθεση με το δεύτερο: «Η ομάδα δεν έχει καθαρό σουτέρ. Προσπαθούμε να βγάλουμε σουτ μέσα από δημιουργία, να ανοίξουμε το γήπεδο και να εκτελέσουμε. Έτσι μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, η ποιότητα του αντιπάλου, η αντίδραση, προσαρμόστηκαν σε αυτές τις συνθήκες, πίεσε πολύ τη μπάλα κι έτσι δε δημιουργήσαμε καθαρά σουτ. Το ότι βάλαμε 7 τρίποντα σε ένα ημίχρονο, έχουμε να το δούμε πολύ καιρό. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτό, θα δούμε τι έφταιξε στο δεύτερο μέρος».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε οριστικά εκτός εξάδας: «Από τη μέρα που ανέλαβα το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να περάσω είναι να έχουμε κίνητρο κάθε μέρα. Σε προπόνηση και αγώνες. Γιατί στο τέλος αυτό μετράει. Δεν έχει σημασία πως ξεκινάς τη σεζόν, πως κινείσαι στη συνέχεια, αλλά το πως την τελειώνεις. Προσπαθούμε να δώσουμε την εικόνα ότι το κίνητρο πρέπει να υπάρχει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Το ότι χάσαμε την εξάδα δε συνάδει με την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά όσοι είμαστε εδώ πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους, για να φτάσουμε στην έβδομη θέση, που αυτήν τη στιγμή είναι ο στόχος της ομάδας».

Για το ότι ο Μίχαλακ έπαιξε και πλέι μέικερ: «Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε παίκτες που δεν είναι στη φυσική του θέση. Είναι τριάρι που μπορεί να παίξει πικ εν ρολ. Εμείς τον βάζουμε στο «δύο» και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ό,τι μπορούμε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαμε ένα σχήμα με τον Φρίντρικσον και τον Τσιακμά, βάλαμε και τον Μίχαλακ κάποια στιγμή σε θέση χειριστή, που δεν είναι το φυσικό του. Προσπαθούμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από κάθε παίκτη».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα