Νεραντζάκης: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σουτέρ να βασιστεί πάνω τους»

Newsroom
Νεραντζάκης ΠΑΟΚ

bet365

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης στάθηκε στα χαμένα τρίποντα και τους σουτέρ που δεν έχει η ομάδα του, μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League έκλεισε με τους «κιτρινόμαυρους» μεγάλους νικητές, παίρνοντας έτσι και πλεονέκτημα για την 6η θέση. Με τον Στάθη Νερταντζάκη να στέκεται στην επίδοση της ομάδας του από το τρίποντο, τονίζοντας πως με 4/22 δε γίνεται να κερδίσει η ομάδα του.

Οι δηλώσεις του Νεραντζάκη

«Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Ήταν δίκαιη η επικράτησή της. Ο βασικός λόγος ήταν το αμυντικό κομμάτι. Δε μπορέσαμε να βρούμε λύσεις να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, ειδικά στο ζωγραφιστό. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος για την ήττα».

Για τα 4/22 τρίποντα: «Είναι το Νο1 πρόβλημα από την αρχή της σεζόν. Σε ελάχιστα ματς ήμασταν αποτελεσματικοί από την περίμετρο. Η ομάδα δεν έχει σουτέρ να εκτελέσουν είτε από σκριν είτε από ντρίμπλα. Προσπαθώντας να ανοίξουμε το γήπεδο με σποτ σουτ, θα μπορούσαμε ίσως να αυξήσουμε το ποσοστό. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιους σουτέρ για να βασιστούμε πάνω τους και να βρούμε τα σουτ που θέλουμε».

Για το κακό διάστημα της ομάδας στην 4η περίοδο: «Μπήκαν κάποια δύσκολα σουτ, η ΑΕΚ έχει τους παίκτες με την προσωπικότητα για να τα βάλουν. Η εικόνα της τέταρτης περιόδου όμως, δε μπορεί να εξηγηθεί. Θα πρέπει να δούμε στο βίντεο τα λάθη που έκανα κι εγώ πρωτίστως σε αυτό το διάστημα. Χάσαμε ουσιαστικά στο πρώτο πεντάλεπτο της 4ης περιόδου, χάσαμε την επαφή με το σκορ και δεν είχαμε την πνευματική δύναμη για να αντέξουμε ως το τέλος».

Για το ότι η ΑΕΚ πήρε διαφορά στο τέλος: «Προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι μέσα από την επίθεση. Η άμυνα θα μας έδινε την ώθηση είτε να τρέξουμε και να βρούμε εύκολα καλάθια, είτε να μείνουμε συμπαγείς 40 λεπτά. Το αμυντικό κομμάτι δεν λειτούργησε καλά, γιατί οι παίκτες σκέφτονταν πως θα εκτελέσουν στην επίθεση για να μπουν στο παιχνίδι».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα