Σερέλης: «Από την άμυνα ξεκινάνε τα πάντα»

Σερέλης: «Από την άμυνα ξεκινάνε τα πάντα»

bet365

Ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στην καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του η οποία διευκόλυνε και την επίθεσή της.

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης ανέφερε μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, «Σήμερα κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, μία εμφάνιση η οποία ενώ υπάρχουν κάποια νούμερα που φαίνονται ότι είναι πολύ καλά τα ποσοστά μας σε τρίποντα σε ασίστ, νομίζω ότι προέρχονται από αμυντική μας συμπεριφορά, την αμυντική μας αντιμετώπιση την αμυντική μας διάθεση και τον τρόπο που είδαμε το παιχνίδι με τους παίχτες μου σχεδόν και τα 40 λεπτά.

Είμαστε ικανοποιημένοι που είδαν το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο και θέλω να συνεχίσουμε να βλέπουμε έτσι τα παιχνίδια, ξεκινώντας πρώτα από την άμυνα, γιατί παρόλο που χάσαμε από μία μεγάλη ομάδα (Α.Ε.Κ.) και με μεγάλη διαφορά δεν μας άρεσε καθόλου ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε αμυντικά το παιχνίδι. Αυτό μας άρεσε σήμερα, θεωρώ ότι από εκεί ξεκινάνε τα πάντα και ειδικά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και από αυτό χτίζεις την αυτοπεποίθηση σου και μετά σου φαίνεται το καλάθι πιο μεγάλο και κάνεις και καλές φάσεις και χαίρεται και ο κόσμος.

Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε έχουμε κάνεις την δεύτερη νίκη που οφείλαμε να κάνουμε στην έδρα μας, αν θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία μετά την πρώτη αγωνιστική, θα πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω πρέπει να δούμε τις ατέλειες μας, ο τρόπος που παίζουμε άμυνα δίνει μία εντύπωση ότι είμαστε ευάλωτοι στα αμυντικά ριμπάουντ, πρέπει να το δουλέψουμε πάρα πολύ αυτό γιατί σήμερα ο αντίπαλος νομίζω είχε 17 επιθετικά ριμπάουντ, οπότε φαντάζομαι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι αν συμβεί αυτό είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε και επίσης να λιγοστέψουμε τα λάθη μας μη παρασυρόμενοι από τον ρυθμό του αγώνα που προσπαθούμε να δώσουμε.

Θέλω να δώσω και εγώ συγχαρητήρια στα Τρίκαλα σε σχέση με αυτό που είπα πιο πριν ότι είχανε απουσίες και είναι αλήθεια αυτό που είπε ο coach πριν ότι κυνήγησαν το ματς παρόλο που η διαφορά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και το κυνήγησαν όσο μπορούσαν. Δείχνει μία σωστή νοοτροπία και εύχομαι καλή συνέχεια».

Ο Γιάννης Αναγνωστάκης τόνισε από τη δική του πλευρά πως, «Σήμερα ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι που το είχαμε θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος ότι πρέπει να το πάρουμε για να είμαστε καλά για την συνέχεια. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, πιέσαμε πάρα πολύ στην άμυνα κλέψαμε μπάλες και είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία και στην επίθεση. Η καλή κυκλοφορία έφερε πολλά σουτ ελεύθερα 3 πόντων στα οποία ήμασταν εύστοχοι και έτσι κάπως κερδήθηκε το παιχνίδι.

Είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πολύ σκληρά στις προπονήσεις για αυτό το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας σε ένα γεμάτο γήπεδο θέλαμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο και νομίζω το καταφέραμε. Είναι πολύ σημαντικό πως η ομάδα που βρίσκομαι είναι πολύ υγιείς Σύλλογος και πόσο μάλλον για ένα νέο παίχτη σαν εμένα, δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο εδώ παρά μόνο το μπάσκετ, αυτό μας δίνει ώθηση να δουλέψουμε και να επικεντρωθούμε στους στόχους που έχουμε θέσει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα