Ενας χρόνος χωρίς τον Μάκη Δενδρινό...

Gazzetta team
Ενας χρόνος χωρίς τον Μάκη Δενδρινό...

bet365

Ο «Βούδας» του ελληνικού μπάσκετ ταξίδεψε πριν από έναν χρόνο και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στα παρκέ του παραδείσου...

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που ο Μάκης Δενδρινός άφηνε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών. Ήταν 20 Οκτωβρίου 2015, όταν ο αποκαλούμενος «Βούδας» του ελληνικού μπάσκετ δεν άντεξε άλλο από τη πολύμηνη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Ένα οξύ έμφραφμα του μυοκαρδίου στις 21 Ιουνίου 2015 κατέστρεψε τα ζωτικά του ώσπου τέσσερις μήνες αργότερα, δεν άντεξε.

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής άρχισε να κοουτσάρει στον παράδεισο, καπνίζοντας τα αγαπημένα του τσιγάρα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ταύρο, αλλά το όνομά του συνδέθηκε με τη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος ήταν η ζωή του, μια ομάδα που υπηρέτησε πιστά επί 20 συναπτά έτη. Τόσο ως παίκτης, όσο και στην άκρη του πάγκου!

Σπούδασε προπονητική στην Αμερική με έξοδα του Ανδρέα Βαρίκα και μόλις πήρε το δίπλωμα κάθισε αμέσως στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Ένας άνθρωπος που είχε αφοσιώσει τη ζωή του στο μπάσκετ, έχοντας αναλάβει και την Εθνική ομάδα Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τορόντο το 1994 με αποτέλεσμα να την οδηγήσει στην 5η θέση. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε μέχρι το 1996 έχοντας να επιδείξει την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας (1995) και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).

Μπορείτε να διαβάσετε το καταπληκτικό κείμενο του Βασίλη Σκουντή λίγο μετά τον θάνατο του Μάκη Δενδρινού...

 

Τελευταία Νέα