Η Εφές είναι δυο φορές καλύτερη από την περσινή Λαμποράλ

Η Εφές είναι δυο φορές καλύτερη από την περσινή Λαμποράλ

Η Εφές είναι δυο φορές καλύτερη από την περσινή Λαμποράλ
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες φοβάται πως στον Ολυμπιακό δεν έχουν ξεχάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό και είναι σίγουρος πως η Εφές θα εκμεταλλευτεί κάθε «ερυθρόλευκο» λάθος.

Η εικόνα της Εφές στο Ηράκλειο με τρόμαξε και δεν αναφέρομαι μόνο στα 40 λεπτά της αναμέτρησης κατά την οποία καθολικά επικράτησε εκείνο το βράδυ του Ολυμπιακού. Το καλό με το να ταξιδεύεις με την ομάδα είναι οι αντιδράσεις και οι λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια των καθημερινών λειτουργιών ενός συνόλου.

Η Εφές λοιπόν σε όλες τις υποχρεώσεις της ήταν απόλυτα σοβαρή. Θέλετε προπόνηση, θέλετε συνεντεύξεις, θέλετε πως έμπαιναν και πως έφευγαν για το ξενοδοχείο;

Ομάδα που δε θυμίζει Τουρκία. Το αναφέρω τούτο γιατί η εικόνα των τουρκικών ομάδων (πλην Φενέρμπαχτσε) δε θυμίζει γενικά… ομάδα.

Εκείνο το ματς δε θα έχει σχέση με το επίσημο στο ΣΕΦ. Οι ομάδες έχουν βελτιωθεί μετά από ώρες προπονήσεων, έχουν διαφοροποιήσει κομμάτια της τακτικής τους και άλλα πολλά.

Αυτό που θα είναι ακριβώς το ίδιο θα είναι η διάθεση της Εφές να τρέξει και να δημιουργήσει με τα γκαρντ της. Κλασική ομάδα Περάσοβιτς που φορμάρεται νωρίς και αφήνει το ένστικτο των παικτών να λειτουργήσει.

Προσωπικά τη θεωρώ μία περσινή Λαμποράλ Κούτσα με καλύτερους και περισσότερους παίκτες.

Στον Ολυμπιακό έχουν ως πρώτο στόχο να αναχαιτίσουν τους Ερτέλ και Γκρέιντζερ. Γάλλος και Ουρουγουανός δημιουργούν όλο το παιχνίδι της ομάδας τους είτε στον αιφνιδιασμό είτε στην set επίθεση.

Αν οι Πρωταθλητές Ελλάδας καταφέρουν να βγάλουν από το ρυθμό τους τα δύο αυτά γκαρντ τότε θα έχουν προβάδισμα νίκης. Σε σχέση με την καταστροφική παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Εφές, έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο ο Ντέρικ Μπράουν. Αυτός ο παικταράς που μάθαμε με την Λοκομοτίβ ευνουχήθηκε μπασκετικά πέρυσι και φέτος επέστρεψε στο εκπληκτικό «τεσσάρι» που ξέραμε.

ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Πέραν όλων όμως οφείλουν να ξεχάσουν τα όσα έκαναν απέναντι στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας. Βρέθηκα στο ΣΕΦ στην τελευταία τους προπόνηση και όλοι έλεγαν το ίδιο… «πρέπει να ξεχάσουμε τον Παναθηναϊκό».

Για μένα αυτό είναι ανησυχητικό διότι δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους το +25 επί των «πράσινων». Όλες οι δηλώσεις τους είχαν να κάνουν με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Κανονικά δε θα έπρεπε καν να γίνεται αναφορά και θα έπρεπε ήδη να το είχαν βγάλει από το μυαλό τους.

Μπορεί να είναι και ιδέα μου όμως (ελπίζω).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ

Αφού το ξεκίνησα αυτό το «παιχνιδάκι» ας το συνεχίσω.

Ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη τύχη στο ματς αν περιορίσει τις ασίστ της Εφές κάτω από τις 16, αν ο Μιλουτίνοφ περιορίσει τον Όμιτς (τον εκτιμώ αρκετά) κάτω από τους 10 πόντους και αν οι Πειραιώτες ευστοχήσουν σε τουλάχιστον 8 τρίποντα με ένα ποσοστό γύρω στο 38%.

ΥΓ : Στο παιδικό οι προπονητές μαθαίνουν τα παιδιά να μην πασάρουν στον αέρα (αφού έχουν πηδήξει). Μπασκετικός νόμος. Για τον Τόμας Ερτέλ δεν ισχύει. Ο Γάλλος είναι μετρ στην πάσα στον αέρα έχοντας τουλάχιστον τρεις επιλογές. Με έναν μαγικό τρόπο ο άτιμος βρίσκει την καλύτερη συνήθως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.