Σφοδρή επιθυμία για Saras, αλλά...

Σφοδρή επιθυμία για Saras, αλλά...

Αντώνης Καλκαβούρας
Σφοδρή επιθυμία για Saras, αλλά...

bet365

Οι «πράσινοι» επιθυμούν διακαώς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον πάγκο της ομάδας, αλλά ο Λιθουανός τεχνικός παρουσιάζεται -προς το παρόν- αρνητικός.

Φαίνεται πώς μια περίεργη... σχέση συνδέει τον Αργύρη Πεδουλάκη με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους! Πριν από τέσσερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2012, οι «πράσινοι» πίεζαν τον Λιθουανό να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας (στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή) ωστόσο εκείνος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Η «κενή» θέση στον πάγκο του «τριφυλιού» καλύφθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη που λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε το νταμπλ.

Έκτοτε ο Saras απασχολούσε την διοίκηση της ομάδας κάθε φορά που άλλαζε προπονητή (και φυσικά ήταν ουκ... ολίγες) αλλά ουδέποτε (για τον έναν ή τον άλλον λόγο) δεν κάθισε στην άκρη του «πράσινου» πάγκου. Και να λοιπόν που το όνομά του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την ήττα της ομάδας του στο «Νίκος Γκάλης» στην πρεμιέρα τη EuroLeague η οποία έμελλε να είναι η τελευταία νίκη του Πεδουλάκη ως προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods.

Όπως ήταν φυσικό το «διαζύγιο» με τον 51χρονο τεχνικό επανέφερε για μια ακόμα φορά τον Γιασικεβίτσιους στις συζητήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους συνεργάτες του. Ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ θεωρεί ότι ο πάλαι ποτέ παίκτης της ομάδας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας προπονητής υψηλού επιπέδου και σε συνδυασμό με την αγάπη του για το σύλλογο και το έρισμα που έχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού αποτελεί την ιδανική λύση. Γι' αυτό έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του και πιέζει για το μεγάλο «ναι»!

Πώς έχουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα; Η περίπτωση του 40χρονου Λιθουανού τεχνικού δεν είναι καθόλη δύσκολη όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας αποδέσμευσής του από την Ζαλγκίρις. Το buy out που προβλέπει το συμβόλαιο είναι μικρό και πολύ λογικό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και έτσι το μεγάλο αγκάθι είναι ο ίδιος ο... Saras και η ηθική δέσμευση που έχει με τον GM της ομάδας.

Ο Παούλιους Μοτεγιούνας έχει ουσιαστικά αναλάβει το σχέδιο εξυγίανσης και εξόδου της πρωταθλήτριας Λιθουανίας από την οικονομική κρίση (σ.σ. ο προηγούμενος πρόεδρος είχε αφήσει πολλά χρέη) και γι' αυτήν την κρίσιμη περίοδο έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Γιασικεβίτσιους θεωρώντας τον ως τον πλέον κατάλληλο για αυτόν τον ρόλο. Κάτι που επιθυμούσε και ο Saras υπό την έννοια ότι θα είχε την ευκαιρία να «χτίσει» μία ομάδα έτσι όπως την φανταζόταν και να «ψηθεί» σε υψηλό επίπεδο ως head coach.

Όπως γίνεται αντιληπτό η περίπτωσή του είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αφού δεσμεύεται συμβατικά, αλλά κυρίως ηθικά με την ομάδα της γενέτειράς του. Άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει (και από πρώτο χέρι μάλιστα) τη δύσκολη αγωνιστική καμπή που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ενώ δεν βλέπει με πολύ θετικό μάτι την ανάμιξή του σε μία ομάδα μεσούσης της περιόδου.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, ο γάμος Παναθηναϊκού-Γιασικεβίτσιους παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά, επειδή ο Saras είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα και δεν μπορεί συνέχεια να έχει λέει «όχι» δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την μεγάλη ανατροπή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα