Παπανικολάου: «Η ομάδα έχει να ανέβει αρκετά... σκαλιά»

Παπανικολάου: «Η ομάδα έχει να ανέβει αρκετά... σκαλιά»
Ο Κώστας Παπανικολάου αναγνώρισε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ενώ φάνηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια του Ολυμπιακού αφού δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον αγώνα για όλα όσα έγιναν στη Μαδρίτη. Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε λέγοντας πως, «Κάναμε ένα πάρα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν το συνεχίσαμε. Μετά κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε. Χάσαμε ένα αμυντικό ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και 9 στο δεύτερο, δεχτήκαμε δύο πόντους στο τρανζίσιον στο πρώτο ημίχρονο και πολλούς περισσότερους στο δεύτερο. Βιαστήκαμε στην επίθεση και το πληρώσαμε στην άμυνα με ανισορροπιά στην άμυνα. Δεν είναι σωστό, ένα παιχνίδι που είναι στους δέκα πόντους, να τελειώνει στους 18, αλλά έπρεπε κάτω από τους δέκα» για να συνεχίσει την αναφορά του σε όσα έπαιξαν ρόλο στην ήττα από τη Ρεάλ... «η άμυνα μας ήταν καλή στο ένας εναντίον ενός, αλλά χάναμε το αμυντικό ριμπάουντ. Σίγουρα όταν βάζεις 65 πόντους εδώ μέσα, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Είναι μια ομάδα που βάζει τον κόσμο στο ματς, ζεσταίνεται στην επίθεση και ανοίγει τη διαφορά».

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε κι έναν μικρό απολογισμό τονίζοντας πως, «Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να δούμε τα άσχημα, είναι σίγουρα είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά δεν χωρούν δικαιολογίες, το πρωτάθλημα έχει αρχίσει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα έχει πολλά σκαλιά να ανέβει ακόμη για να φτάσει εκεί που μπορεί και θέλει. Το επίπεδο είναι υψηλό, δεν επιτρέπονται λάθη. Πρέπει ο κάθε ένας να είναι έτοιμος και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε προπόνηση με την ψυχή μας για να βελτιωθούμε. Έχουμε δείξει δείγματα στην προπόνηση ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Δεν είμαι τρελός, αλλά βλέπω πόσο καλά δουλεύουμε. Αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε στα ματς αυτά που κάνουμε στην προπόνηση».

Ολοκληρώνοντας μίλησε για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν με Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφές... «Κοιτάξτε, τώρα τελείωσε το ματς με τη Ρεάλ, θα υπάρξει ένα κομμάτι ξεκούρασης ως αύριο, και θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για τον Παναθηναϊκό. Δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή η Εφές. Πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι στη μάχη με τον Παναθηναϊκό».