«Θα χύσουμε πολύ ιδρώτα απέναντι στον Ολυμπιακό!»

«Θα χύσουμε πολύ ιδρώτα απέναντι στον Ολυμπιακό!»
Η πρεμιέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα EuroLeague απέναντι στον Ολυμπιακό πλησιάζει,με τους παίκτες της «Βασίλισσας» να εκθειάζουν την ομάδα των «ερυθρολεύκων».

Το καλεντάρι της Euroleague 2016-17 στέλνει τον Ολυμπιακό στο Baclaycard Center, για το ματς της πρεμιέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για τις δυο ομάδες που συμμετείχαν στο πρώτο, ιστορικό παιχνίδι της διοργάνωσης το 2000 ενώ έπαιξαν στους τελικούς του 2013 και 2015.

Η ομάδα της Μαδρίτης πραγματοποίησε ανοιχτή προπόνηση ενόψει της μεγάλης «μάχης» με τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική της φετινής EuroLeague (12/10, 21:00), με τους παίκτες της να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Φελίπε Ρέγιες, σχολίασε σχετικά: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ-πολύ δύσκολος αντίπαλος! Μια σκληρή ομάδα, που στηρίζεται πολύ στο physical game! Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη στη διοργάνωση και γνωρίζουμε ότι τα εντός έδρας παιχνίδια μας είναι πολύ σημαντικά. Με το νέο format της διοργάνωσης δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες στην έδρα σου».

Ο Τζέισι Κάρολ,με τη σειρά του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε πως και πώς να ξεκινήσει η σεζόν στην EuroLeague. Είχαμε μερικές ημέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι. Θα παίζουμε κόντρα στις καλύτερες ομάδες και σε δύσκολους αντιπάλους, με μεγάλη ιστορία. Όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τους νικήσουμε. Θα είναι μία νέα πρόκληση. Τα τελευταία χρόνια τους έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές και ξέρουμε πως είναι μία δυνατή σωματικά ομάδα και με πολύ ταλέντο. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να πάμε με την προοπτική να παίξουμε σκληρά και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Τις δυσκολίες της αναμέτρησης αναγνώρισε και ο πιτσιρικάς της Ρεάλ, Λούκα Ντόντσιτς: «Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η EuroLeague και ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη μαζί με τους οπαδούς μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και με ηγέτη τον Σπανούλη και γι’ αυτό θα πρέπει να ιδρώσουμε πολύ και να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρούντι Φερνάντεθ, που έχει φάει με το... κουτάλι τέτοιες αναμετρήσεις: «Ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν διατηρήσει το ίδιο ρόστερ με πέρυσι. Τα παιχνίδια μαζί τους είναι πάντα δυνατά και έτσι εμείς θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο δυνατά για να πάρουμε την πρώτη εντός έδρας νίκη. Πιστεύω πως η έδρα μας θα παίξει σημαντικό ρόλο για να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην πρώτη οκτάδα».

«Ο Ολυμπιακός είναι από τις πιο απαιτητικές ομάδες και πάντα θέλει λίγη περισσότερη προσοχή. Με τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο, γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω. Δεν υπάρχει κάποιος μυστικός τρόπος για να μαρκάρεις τον Σπανούλη. Θα πρέπει να αμυνθούμε ομαδικά για να περιορίσουμε έναν τόσο μεγάλο παίκτη», πρόσθεσε ο Γκουστάβο Αγιόν για την αναμέτρηση με τους «ερυθρολεύκους».