Ρίβερς: «Πάντα νιώθω αυτοπεποίθηση»

Ρίβερς: «Πάντα νιώθω αυτοπεποίθηση»

Γιώργος Κούβαρης
Ρίβερς: «Πάντα νιώθω αυτοπεποίθηση»

bet365

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο gazzetta.gr για το πως επηρέασε τον Παναθηναϊκό Superfoods η απουσία του κόσμου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αν διαβάσει κανείς τη στατιστική από το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού Superfoods και ΠΑΟΚ, σίγουρα θα υπογραμμίσει τα 11/31 τρίποντα που είχαν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Από αυτά, τα 8/11 ανήκουν σε δύο παίκτες και τα 3/18 σε όλους τους υπόλοιπους. Ο Κέι Σι Ρίβερς είχε 3/5 σουτ έξω από τα 6.75μ. και βοήθησε αρκετά ώστε να «ανοίξει» η άμυνα των αντιπάλων του. Βέβαια, όπως δήλωσε στο gazzetta.gr, κακώς τον έχουν συνδυάσει όλοι μόνο με το περιφερειακό σουτ και εξηγεί ότι μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ.

Παράλληλα εκθειάζει τον Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στο... ελληνικό ρόστερ!

-Τελικά Κέι Σι, τι σας επηρεάσε περισσότερο και δεν δείξατε και τόσο καλό πρόσωπο στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν; Η απουσία του κόσμου ή ότι ακόμα ψάχνεστε μεταξύ σας;

«Ξέρεις είναι δυσκολο να μην έχεις τους φίλαθλους κοντά σου. Είδαμε τι είχε γίνει στο τουρνουά πριν απο μερικές ημέρες και σίγουρα η εικόνα με τις άδειες εξέδρες, επηρεάζει και εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια ένταση και την ίδια ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Πόσω μάλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή και σκληρή ομάδα. Φυσικά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, μπήκε δυνατά στο ματς και μας έβαλε πολλά προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αρκετά, παίξαμε την άμυνα που πρέπει και θέλουμε να παίζουμε και πάνω σε αυτήν «χτίσαμε» τη νίκη μας»

-Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στα τρίποντα, εσύ έδωσες λύσεις. Ενιωθες αυτοπεποίθηση;

«Ναι. Πάντα νιώθω. Αν δεν ένιωθα, δεν θα έπαιζα καν! Ο κόουτς το γνωρίζει αυτό. Μπορώ να διαβάσω το παιχνίδι και τις αντίπαλες άμυνες. Βέβαια το σουτ δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μένα, αφού μπορεί να δώσω την πάσα στον Μπουρούση αν έχει πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι ή σε οποιον άλλον ψηλό αγωνίζεται εκείνη τη στιγμή. Πάντως όταν βρεθώ σε καλές συνθήκες, φυσικά και θα σουτάρω. Είναι μέρος του παιχνιδιού μου».

-Αυτή η αστοχία ήταν που στέρησε από τον Παναθηναϊκό μια πιο άνετη επικράτηση;

«Συμβαίνουν αυτά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει. Στην προοκειμένη περίπτωση, να μας κερδίσει! Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου και ότι υπήρχε μια πρόκριση στη μέση. Οποτε ήταν λογικό για τον ΠΑΟΚ να μπει δυνατά και να δώσει τα πάντα για φύγει νικητής. Γι αυτό και έπρεπε να είμασταν πιο προσεκτικοί. Κάθε παίκτης θέλει και πρέπει να δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Σε κάθε ματς. Και ειδικά σε ένα 'do or die' παιχνίδι».

-Υπάρχει κούραση στην ομάδα μετά την προετοιμασία και τα δυνατά φιλικά που δώσατε;

«Οχι δεν θα το έλεγα. Σίγουρα ήταν πολύ δυνατή η περίοδος της προετοιμασίας και κάναμε τα πάντα για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Συνεχώς θα βελτιωνόμαστε. Άλλωστε πρέπει να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον και αυτό θα γίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι».

-Πριν από λίγα 24ωρα, ο κόουτς Πεδουλάκης ανακοίνωσε τους τέσσερις ξένους παίκτες που θα πάρουν μέρος στις εγχώριες διοργανώσεις. Εσύ είσαι μέσα σε αυτούς...

«Χαίρομαι πολύ που ο κόουτς μου δείχνει εμπιστοσύνη. Και ξέρεις, δεν είναι μόνο το σουτ που νομίζει πολύ κόσμος. Μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα μέσα στο παρκέ. Δηλαδή δεν με επέλεξε μόνο επειδή μπορώ να βοηθήσω στην επίθεση. Μπορώ να παίξω καλή άμυνα, να πασάρω. Και φυσικά θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω την επιλογή του, αν και οι έξι Αμερικανοί που είμαστε στην ομάδα μπορούμε να κάνουμε εξίσου καλά την δουλειά».

-Πρώτο επίσημο ματς εντός έδρας, χωρίς κόσμο. Δεύτερο επίσημο ματς την Κυριακή με τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, επίσης χωρίς κόσμο. Γνωρίζεις ότι η πρώτη φορά που θα δείτε κόσμο σε παιχνίδι για την Ελλάδα θα είναι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ;

«Σοβαρά; Νόμιζα ότι στο πρώτο ματς πρωταθλήματος θα είχαμε κόσμο! Και πάλι. Δεν αλλάζει κάτι. Σίγουρα η ατμόσφαιρα δεν θα είναι με το μέρος μας, αλλά θα πάμε στην έδρα τους με πολύ ενέργεια για να παίξουμε δυνατά από το τζάμπολ μέχρι το τέλος για να πάρουμε τη νίκη!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα