Μπερτομέου: «Σκέψεις και για Αθήνα στα επόμενα Final 4»

Μπερτομέου: «Σκέψεις και για Αθήνα στα επόμενα Final 4»
Ο Τζόρντι Μπερτομέoυ από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται συμπεριέλαβε την Αθήνα ως μία πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια το Final 4 και θυμήθηκε το έπος του Ολυμπιακού το 2012.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague παρακολούθησε από κοντά τη γιορτή της Μακάμπι Τελ Αβίβ προς τιμή των Ντέιβιντ Μπλατ και Άντονι Πάρκερ.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην ιστοσελίδα «teamscout.net» και μεταξύ άλλων ανέφερε την Αθήνα ως πιθανό προορισμό ενός από τα επόμενα Final 4.

Για τη φετινή ανάθεση στην Κωνσταντινούπολη παραδέχθηκε πως υπήρχαν έντονες σκέψεις... «Είχαμε συζητήσεις με διάφορες πόλεις. Ευτυχώς οι πόλεις που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το Final 4 είναι πολλές. Είχαμε συζητήσεις με το Βελιγράδι, τη Μόσχα, την Αθήνα και άλλα μέρη. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι βολικό τόσο για τις πόλεις όσο και για εμάς. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την οικοδέσποινα πόλη του 2018 παρά το γεγονός πως πρέπει να τελειώσουμε κάποιες συζητήσεις και στη συνέχεια θα δουλέψουμε για τη διοργάνωση του 2019».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θυμήθηκε τον επικό τελικός του 2012 στην Τουρκία και παραδέχτηκε πως η ανατροπή του Ολυμπιακού είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή, «Σαν φίλαθλος του μπάσκετ αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη το 2012 ήταν πραγματικά μοναδικό. Έχω επίσης τρομερές αναμνήσεις από τη διοργάνωση της Πράγας επειδή αλλάξαμε επίπεδο ενώ και το Παρίσι του 2010 ήταν μία παρόμοια κατάσταση».