Στο EuroCup η Ζελέζνικ που μηνύει την ομοσπονδία! (pic)

Στο EuroCup η Ζελέζνικ που μηνύει την ομοσπονδία! (pic)
Η Παρτίζαν έκανε πίσω σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στο EuroCup, όχι όμως και η FMP Ζελέζνικ που θα παίξει στη δεύτερη διοργάνωση της Euroleague παρά τις απειλές της ομοσπονδίας!

Μετά την αποχώρηση των ιταλικών ομάδων, της ΑΕΚ και της Ζιελόνα Γκόρα, η Παρτίζαν εξήγησε ότι δεν θα συμμετάσχει στο EuroCup της σεζόν 2016-17, με τον πρόεδρο των Σέρβων, Νίκολα Πέκοβιτς να στέλνει επιστολή στον πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, ενημερώνοντας τον για τις εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε τον περασμένο Μάιο στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες της που θα προτιμήσουν το EuroCup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Παρ' όλα αυτά, η FMP Ζελέζνικ δήλωσε συμμετοχή στη δεύτερη διοργάνωση της Euroleague! Συγκεκριμένη, η θυγατρική ομάδα του Ερυθρού Αστέρα εξήγησε ότι εξέτασε τις περιπτώσεις της Χάποελ Ιερουσαλήμ και των ισπανικών ομάδων, εξηγώντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από τη Σερβία, η Ζελέζνικ προτίθεται να μηνύσει τη σέρβικη ομοσπονδία, αν της δημιουργήσει πρόβλημα στη συμμετοχή της στο EuroCup!