ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ομπράντοβιτς: «Και στην Πόλη να μη γινόταν το F4, πάλι ίδιος θα 'ταν ο στόχος μας»

Το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague άλλαξε, ο στόχος της Φενέρμπαχτσε όχι κι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τη νέα χρονιά και πώς/αν την επηρεάζει ο ορισμός της Κωνσταντινούπολης ως έδρα του Final 4 (19-21/5).

Ομπράντοβιτς: «Και στην Πόλη να μη γινόταν το F4, πάλι ίδιος θα 'ταν ο στόχος μας»

Οι 30 αγωνιστικές και το... όλοι με όλους συνθέτουν το νέο σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, μόνο που μαζί με το ενδιαφέρον όλων, αυξάνεται κι ο βαθμός δυσκολίας κι η κούραση για τις ομάδες. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ευελπιστεί πως η δική του Φενέρμπαχτσε θα συνηθίσει γρήγορα σ' αυτό το ρυθμό και θ' αντεπεξέλθει.

«Ο κόσμος θα δει από κοντά τις ομάδες κι αυτό είναι καλό. Για εμάς ο στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να τον κάνουμε να χαρεί. Θα υπάρχουν κι εβδομάδες με 2 αγωνιστικές, το οποίο θα 'ναι δύσκολο για τους παίκτες, αλλά το δουλεύουμε. Θα 'ναι ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους μας. Θα το δούμε στην πράξη» είπε στη EuroLeague Media Day της τουρκικής ομάδος.

Προφανώς ο κόσμος θα χαρεί με την κατάκτηση της EuroLeague κι ο ορισμός της Κωνσταντινούπολης ως έδρα του Final 4 προσφέρει μία καλή ευκαιρία στη Φενέρ να φτάσει επιτέλους μέχρι το τέλος της διαδρομής. Παρόλα αυτά, η επιστροφή της τελικής φάσης στην Πόλη δε λέει πολλά στον 56χρονο Σέρβο προπονητή. «Οπουδήποτε και να διεξαγόταν, πάλι ίδιος θα 'ταν ο στόχος μας» εξήγησε.