Ο ΣΕΡΒΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ GAZZETTA.GR

Μιλουτίνοφ: «Θέλω και μπορώ να προσφέρω περισσότερα» (pic)

Ο Νίκολα Μιλούτινoφ εξωτερίκευσε στο gazzetta.gr τις σκέψεις του ως μέλος του Ολυμπιακού για δεύτερη σεζόν και πιστεύει πως θα εμφανιστεί καλύτερος.

Μιλουτίνοφ: «Θέλω και μπορώ να προσφέρω περισσότερα» (pic)

Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε πέρυσι ενώ είχε επιλεγεί στα ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν έπαιξε όπως περίμεναν, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον κράτησε στον Πειραιά διότι πιστεύει πολύ σε αυτόν.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πιστεύει πως φέτος θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερος και μίλησε στο gazzetta.gr τόσο για τους στόχους του Ολυμπιακού όσο και τους προσωπικούς του.

Δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό και λογικά έχεις εμπεδώσει την πίεση που υπάρχει για κατάκτηση κάθε διοργάνωσης στην οποία συμμετέχετε;

Από πέρυσι το είχα καταλάβει, αλλά σίγουρα φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι από τους ελάχιστους συλλόγους στην Ευρώπη που καλείται να πανηγυρίζει σε όποια διοργάνωση συμμετέχει. Δε θα είναι εύκολο. Όλοι πλέον μας γνωρίζουν καλά και δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις τα σκήπτρα στην Ελλάδα όταν έχεις κατακτήσει δύο σερί φορές το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και φυσικά να μείνουμε υγιείς. Είμαι αρκετά αισιόδοξος.

Πως σου φαίνεται η ομάδα μέχρι τώρα;

Παίζουμε καλά και προπονούμαστε αρκετά. Στο φιλικό με την Εφές εμφανίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά είναι απόλυτα λογικό αφού ακόμη βρισκόμαστε εν καιρώ προετοιμασίας.

Ναι, αλλά φέτος η Euroleague σας υποχρεώνει να είστε έτοιμοι από νωρίς λόγω του νέου συστήματος διεξαγωγής.

Η φετινή Euroleague θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής επιβάλλει να παίζουμε σταθερά καλά από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Δεν είναι εύκολο. Μέχρι πέρυσι μπορούσε μία ομάδα να κάνει 3-4 ήττες στην πρώτη φάση και δεν την ένοιαζε. Τώρα κάθε ματς μετράει και κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Σημαντικός παράγοντας όπως είπα και νωρίτερα είναι να μείνουμε υγιείς και να μη χάνουμε τη συγκέντρωσή μας γιατί μπορεί να μας στοιχίσει.

Να περιμένουμε κάτι καλύτερο από σένα αφού βρίσκεσαι στην ομάδα για δεύτερη σεζόν;

Το ελπίζω. Αυτό θέλω και για αυτό προπονούμαι. Για να βελτιωθώ και να βοηθήσω περισσότερο τον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι πιο άνετα στην ομάδα. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά μακριά από τη χώρα μου και αντιμετώπισα ορισμένες δυσκολίες. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός που είναι ο βασικός σας αντίπαλος στην Ελλάδα ενίσχυσε αρκετά τη front line του...

Το ξέρω. Έχει καλούς ψηλούς, αλλά και πέρυσι είχε. Πάντα οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζουν Γνωρίζω πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια απέναντί τους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.