Μπουρούσης, Αμάρε και η νέα Euroleague

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπουρούσης, Αμάρε και η νέα Euroleague

bet365

Οι τέσσερις προπονητές μίλησαν για το τουρνουά του Ηρακλείου, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στον Αμάρε Στούντεμαϊρ, τον Γιάννη Μπουρούση και τη νέα δομή της Euroleague. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Το τουρνουά του Ηρακλείου δεν είχε αγωνιστική δράση, ωστόσο, οι τέσσερις προπονητές μίλησαν για τη διοργάνωση, τις ομάδες τους και φυσικά τη νέα Euroleague. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουρούση με τα καλύτερα λόγια, ενώ ο Σιμόνε Πιανιτζάνι παραδέχτηκε πως στόχος της Χάποελ είναι τα επόμενα χρόνια να αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση.

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός): «Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή αυτού του υψηλού επιπέδου τουρνουά. Μία καλή ευκαιρία για μας να δούμε που βρισκόμαστε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της σεζόν. Είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο τουρνουά του Ηρακλείου, που έχει τόσο φιλόξενους ανθρώπους κι ελπίζω να γίνει θεσμός. Τέλος να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή που μας δείχνει στο διάστημα που βρισκόμαστε εδώ».

Για τη νέα Euroleague: «Είναι τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, περισσότερα ταξίδια και πιο δύσκολα ματς. Πέντε εβδομάδες θα δώσουμε διπλά παιχνίδια, οπότε πρέπει να κρατήσουμε φρέσκους τους παίκτες, αφού είναι λογικό να εμφανίζονται πιο κουρασμένοι. Κάθε ματς θα είναι σημαντικό αφού δεν υπάρχει η πρώτη φάση που δεν είχε μεγάλη σημασία. Η συνέπεια θα είναι το μυστικό για την πορεία. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει και την ποιότητα και την ποσότητα να ανταποκριθεί. Επίσης, οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να μας δουν σε περισσότερα παιχνίδια και σε πιο σημαντικά και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσουν όπως κάνουν πάντα».

Ντέγιαν Ράντονιτς (Ερυθρός Αστέρας): «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στην Κρήτη για ένα τόσο δυνατό τουρνουά. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές που μας παρέχουν τα πάντα, έτσι ώστε να ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και είναι η καλύτερη βοήθεια για τη νέα σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες».

Γνώμη για τον Ολυμπιακό: «Σπουδαία ομάδα σε όλους τους τομείς και είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Στο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός και είμαι σίγουρος πως θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στην Euroleague. Διαθέτει σπουδαίο προπονητή, σπουδαίους παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν τι χρειάζεται για να φτάσεις στην κορυφή».

Για τη νέα Euroleague: «Τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Καινούρια διοργάνωση και ανυπομονούμε να ξεκινήσει γιατί μόνο μέσα από τη διαδικασία θα την μάθουμε».

Σιμόνε Πιανιτζάνι (Χάποελ Ιερουσαλήμ): «Είναι χαρά για μένα και την Χάποελ να παίξουμε σε τόσο υψηλό τουρνουά. Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ και φαίνεται ακόμη κι όταν βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο. Αυτό είναι πολύ όμορφο για την πόλη. Θέλουμε κάποια στιγμή η Χάποελ να παίξει σε αυτό το επίπεδο, αυτός είναι ο μελλοντικός μας στόχος και καταφέραμε μέσω του τουρνουά να έχουμε μία πρώτη… γεύση για το πώς παίζεται το μπάσκετ στην Euroleague. Αποτελεί πρόκληση για την ομάδα μου και χάρηκα πολύ για την τέλεια διοργάνωση, το γεμάτο γήπεδο και τις παροχές που μας προσφέρουν οι άνθρωποι του Ηρακλείου. Μόνο καλό θα μας κάνει που αντιμετωπίζουμε τόσο δυνατές ομάδες. Είχαμε και από το Ισραήλ, κόσμο που ταξίδεψε και τους ευχαριστώ. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, είμαστε στην περίοδο που ξεκινάμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτά που θέλω από τους παίκτες μου».

Για τον Στούντεμαϊρ: «Η νοοτροπία του Αμάρε είναι τρομερή. Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά έδειξε την επιθυμία και το κίνητρο που έχει στην Ιερουσαλήμ, Για αυτόν είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει αρκετά και κάθε μέρα θα βελτιώνεται. Είναι ο πρώτος που έρχεται στην προπόνηση και ο τελευταίος που φεύγει. Ακόμη και στην αναμέτρηση με την Εφές στο τουρνουά, προς το τέλος έπαιζε στο… κόκκινο προσπαθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι που δείχνει τη νοοτροπία του».

Για τον στόχο της Χαποελ να παίξει κάποια στιγμή στην Euroleague: «Είναι φοβερή διοργάνωση και θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι ομάδες. Το EuroCup είναι επίσης σημαντική διοργάνωση και θέλουμε να ανταγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κόσμος μας και η διοίκηση στην Iερουσαλήμ έχουν στόχο την Euroleague, αλλά πρέπει να κινηθούμε βήμα βήμα. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει σε κάθε προπόνηση σε κάθε αγώνα. Αν καταφέρουμε να… χτίσουμε τέτοια νοοτροπία τότε μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα της Euroleague».

Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Αναντολούς Εφές): «Πρόκειται για ένα τουρνουά Euroleague και αυτό μας κάνει χαρούμενους αφού παίζουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις αδυναμίες μας. Όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης είναι ευγενικοί και μας βοηθούν όποτε τους χρειαστούμε».

Για τον Γιάννη Μπουρούση και αν του λείπει: «Είχε μια εκπληκτική σεζόν πέρυσι, είναι σπουδαίος παίκτης και φέτος θα παίξει το ίδιο καλά. Είναι… πεινασμένος για το μπάσκετ. Επαιξε στον Ολυμπιακό και τώρα πήγε στον μεγάλο «εχθρό», οπότε περιμένω κι εγώ να τον δω πως θα ανταποκριθεί αν και είμαι σίγουρος πως θα παίξει καλά».

Για τη νέα Euroleague: «Δε γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα μας επηρεάσει. Είναι σίγουρα διαφορετική χρονιά. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο ρόστερ, περισσότερα ταξίδια και μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους μας. Η αλλαγή είναι σίγουρα προς το καλύτερο για το μπάσκετ»

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρxoς Ηρακλείου): «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τις ομάδες και να τις ευχαριστήσουμε που αποδέχτηκαν την πρότασή μας να συμμετέχουν στο τουρνουά. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όταν ολοκληρωθεί η διοργάνωση να είναι ικανοποιημένοι και οι παίκτες τους να είναι υγιείς που είναι και το πιο σημαντικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και όλες οι ομάδες είναι ευπρόσδεκτες. Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό χωρίς τη συνδρομή του οποίους θα ήταν δύσκολο να διοργανώσουμε αυτό το τουρνουά».

 

Τελευταία Νέα