Στο Sinan Erdem Dome κι όχι στην Ulker Sports Arena το Final 4

Γιάννης Ράμμας
Στο Sinan Erdem Dome κι όχι στην Ulker Sports Arena το Final 4
Το προσεχές Final 4 θα φιλοξενηθεί κι αυτό στην Κωνσταντινούπολη, αλλά η έδρα αναμένεται να 'ναι αυτή που φαντάζονται οι λιγότεροι ή σχεδόν κανείς: Το Sinan Erdem Dome.

Η τελική φάση του 2017 (19-21/5) όδευε προς Βελιγράδι (Kombank Arena - 25.000θ.), έκανε να πάει προς Μόσχα (VTB Arena - 15.000θ.), αλλά εν τέλει, μετά από πιέσεις των χορηγών (Turkish Airlines EuroLeague), επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη για δεύτερη φορά απ' το 2012 (Ολυμπιακός) και τρίτη απ' το 1992 (Παρτιζάν).

Πλέον απομένει να οριστεί κι η έδρα, η οποία έκανε κι αυτή τη δική της... διαδρομή.

Στο άκουσμα της είδησης πως το Final 4 θα διεξαχθεί στην Πόλη, άπαντες σκέφτηκαν αμέσως την υπερσύγχρονη Ulker Sports Arena - 13.000θ.) της Φενέρμπαχτσε και κανείς το ουδέτερο Sinan Erdem Dome (16.500θ.), το οποίο ήταν κι η έδρα την προηγούμενη φορά.

Μόνο που νεότερες πληροφορίες το θέλουν να επιστρέφει όχι απλώς στην ίδια πόλη, αλλά και στο ίδιο γήπεδο. Σε αντίθεση με την Ulker Sports Arena, η οποία είναι χτισμένη στην ασιατική πλευρά, το Sinan Erdem Dome είναι, και μεγαλύτερο σε χωρητικότητα, και πιο προσβάσιμο σε μία πόλη με μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, και δεν απέχει πολύ απ' το αεροδρόμιο «Ataturk».

Η προγραμματισμένη στις 27/9 (10:00) συνέντευξη Τύπου της EuroLeague στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του προέδρου κι εκτελεστικού διευθυντή της, Τζόρντι Μπερτομέου, θα λύσεις τις απορίες όλων μία και καλή...