Ούκιτς: «Στα δύσκολα θα κριθούν οι αντοχές της ΑΕΚ!»

Ούκιτς: «Στα δύσκολα θα κριθούν οι αντοχές της ΑΕΚ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Ούκιτς: «Στα δύσκολα θα κριθούν οι αντοχές της ΑΕΚ!»

bet365

Το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα και πιο έμπειρος παίκτης της «Ένωσης», μιλάει στο gazzetta.gr για την προοπτική της νέας του ομάδας, «βλέπει» πολύ μέλλον στον Άτιτς και αποκαλύπτει το στοίχημα που έχει βάλει με τον Τζέϊμς Γκιστ.

Η επιλογή του από τον Γιούρι Ζντοβτς για να αντικαταστήσει τον Μαλίκ Χέρστον, μπορεί να εξέπληξε πολλούς, γιατί ο Κροάτης διεθνής point-guard σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει στη θέση “3”... Ωστοσο, όπως εξήγησε το “ξανθό σκυλί”, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η επιλογή του βασίστηκε περισσότερο στην μεγάλη εμπειρία που διαθέτει και στις υψηλές παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Κάπως έτσι, λοιπόν, στα 31 του, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, με μία διόλου αμελητέα καριέρα στην πλάτη του (Σπλιτ, Ταού Κεράμικα, Μπαρτσελόνα, Λοτομάτικα Ρόμα, Τορόντο Ράπτορς, Μιλγουόκι Μπακς, Φενέρμπαχτσέ, ΠΑΟ, Τσεντεβίτα, Βαρέζε και Καντού), επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, όπου έζησε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και κατέκτησε συνολικά 4 τίτλους και δύο νταμπλ!

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην «ντράμερ» θα χρησιμοποιηθεί στις θέσεις “1” και “2”, σε ένα αρκετά νεανικό και ανανεωμένο σύνολο που χρειάζεται την καθοδήγησή του στις δύσκολες στιγμές και με αρκετούς νέους συμπαίκτες που περιμένουν απ' αυτόν να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του. Το gazzetta.gr συνομίλησε μαζί του, λίγο πριν την αναχώρηση της «κιτρινόμαυρης» αποστολής για την Προύσα και σας παρουσιάζει τις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από το νέο του περιβάλλον.

Πως βλέπεις τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΚ;

«Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι η εφετινή χρονιά θα έχει ενδιαφέρον! Είναι λογικό να μην μπορώ να προβλέψω ακριβώς που βαδίζουμε, γιατί μας έλειπαν για καιρό τρεις παίκτες, οπότε τώρα που ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις, πιο ασφαλές κριτήριο θα έχουμε όταν θα αρχίσουν να “δένουν” με το υπόλοιπο σύνολο. Αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε και ταλέντο και εμπειρία και μερικά πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά... Από την άλλη πλευρά, μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά λόγω του δύσκολου προγράμματος που έχουμε από την αρχή της σεζόν, οπότε όλοι ανυπομονούμε για την πρόκληση.»

Ως πιο έμπειρος από τα περισσότερα παιδιά, όμως, σίγουρα θα έχεις ένα feeling;

«Μπορεί να είμαι ο πιο έμπειρος, αλλά μην ξεχνάτε ότι βρίσκομαι στην ομάδα σχεδόν τρεις εβδομάδες κι ακόμη μαθαίνω. Μπορεί να έχω παίξει περισσότερους αγώνες από προπονήσεις! Θέλουμε χρόνο και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί το οποιοδήποτε συμπέρασμα ή να γίνει οποιαδήποτε κρίση για το που βαδίζει η ομάδα. Σε 20 μέρες ξεκινάμε κι ακόμη δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί...»

Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα νικηφόρα φιλικά που έπαιξε η ομάδα στη Σλοβενία, με υποδεέστερους αντίπαλους κι εκείνο με την ΑΕΚ Λάρνακας, έχετε αντιμετωπίσει την «αφρόκρεμα» της Ευρώπης...

«Νομίζω ότι τα δυνατά τεστ θα μας βοηθήσουν, ακόμη κι αν έχουμε χάσει τα περισσότερα απ' αυτά. Ποτέ δεν είναι ωραίο να χάνεις, ειδικότερα για τη νοοτροπία που θα αποκτήσει η ομάδα, αλλά παίζοντας με τόσο δυνατούς αντιπάλους, νομίζω ότι συνηθίζουμε στο physical game κι αυτό είναι καλό, περισσότερα για τους πιο νέους συμπαίκτες μου.»

Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φάνηκε ότι «κερδίσατε» έναν παίκτη, που μέχρι πρότινος δεν ξέραμε αν θα μείνει στην ομάδα ή θα δοθεί δανεικός. Ο λόγος για τον Έντιν Άτιτς...

«Είναι πολύ ταλαντούχο και κατάγεται από ένα μέρος της Βοσνίας, που δεν απέχει πολύ από το Σπλιτ, όπου γεννήθηκε εγώ. Οπότε, λίγο-πολύ είμαστε κοντοχωριανοί, μιλάμε την ίδια γλώσσα και τον έχω από κοντά. Δεν τον ήξερα, αλλά βλέποντάς τον στην προπόνηση, μπορώ να πω ότι έχει μεγάλη προοπτική, βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.»

Έχεις ζήσεις πολλές ομάδες, οπότε η άποψή σου για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, έχει βαρύτητα...

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική, αλλά η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν αποτελεί κριτήριο γιατί τώρα είναι αρχή. Το κλίμα αλλά και οι αντοχές μας θα κριθούν στις δύσκολες στιγμές και μετά τις πρώτες ήττες που θα μετράνε. Για την ώρα, όλα είναι τέλεια!»

Κανέναν από τους παλιούς σου συμπαίκτες από την άλλη πλευρά των αποδυτηρίων του «Νίκος Γκάλης»/ΟΑΚΑ, πρόλαβες να συναντήσεις;

«Βρέθηκα με τον Τζέϊμς (σ.σ.: Γκιστ) και πήγαμε για φαγητό για να θυμηθούμε τα παλιά στον Παναθηναϊκό και την Φενερμπαχτσέ. Ελπίζω να θέλει να φάμε μαζί και μετά το πρώτο ματς που θα παίξουμε αντίπαλοι. Εύχομαι να τους κερδίσουμε, γιατί τότε, αυτός θα πληρώσει!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα