Βεργίνης: «Ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Βεργίνης: «Ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι»
Ο Δημήτρης Βεργίνης λίγες ώρες μετά τη φιλική αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό, μίλησε στο gazzetta.gr για όσα έγιναν στα 40' στο Μέτσοβο.

Ολυμπιακός και Απόλλων Πάτρας έδωσαν το πρώτο τους φιλικό στο Μέτσοβο σε μία αναμέτρηση η οποία δε βοηθά για κανένα συμπέρασμα, παρά μόνο για να ξεφύγουν οι παίκτες από τον έντονο και συνεχόμενο ρυθμό των προπονήσεων.

Ο Δημήτρης Βεργίνης αντιμετώπισε πριν λίγες ώρες τους Πρωταθλητές Ελλάδας και μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόσο του Ολυμπιακού όσο και της ομάδας της οποίας είναι αρχηγός.

Ο Βεργίνης αρχικά ανέφερε πως, «ήταν το πρώτο φιλικό τόσο για μας όσο και για τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα δύσκολο φιλικό αφού σίγουρα υπάρχει διαφορά ποιότητα στις δύο ομάδες, αλλά ακόμη είναι υπερβολικά νωρίς για να μιλήσουμε για ασφαλή συμπεράσματα».

Για τα αγωνιστικά στοιχεία της αναμέτρησης: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλά και για αυτό μείναμε κοντά στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε πολύ την πίεση στην άμυνα του και μας ανάγκασε σε αρκετά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε».

Για τον τρόπο που αμύνθηκαν οι αντίπαλοι: «Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δοκίμασε διάφορα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως αφού είχαν δει δυσκολίες στο πρώτο, έπαιξαν με επιθετικά hedge out τα δικά μας pick 'n' roll, κάτι που δεν έκαναν στο ξεκίνημα του φιλικού. Έπαιξαν πιο σκληρή άμυνα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο κάτι που θα είναι και φέτος το σήμα κατατεθέν τους από όσο κατάλαβα. Και οι δύο προπονητές πάντως μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής και έκαναν διάφορες δοκιμές. Ακόμη είναι αρχή».

Για τους Γκριν και Μπιρτς: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Γκριν είναι σκόρερ και έχει τρόπους να βάζει τη μπάλα στο καλάθι είτε με σουτ είτε με διείσδυση. Τον μάρκαρα κιόλας οπότε έχω ιδίαν άποψη. Ο Μπιρτς είναι πολύ δυνατός και στην άμυνα βοηθά συνέχεια».

Για την άποψή του για τον φετινό Ολυμπιακό: «Θα είναι ένα καλύτερος από πέρυσι σίγουρα. Το βασικό είναι πως έχει κρατήσει τον σπουδαίο ελληνικό κορμό του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα επειδή οι Έλληνες παίκτες βοηθούν και στο παρκέ και στα αποδυτήρια και στη χημεία της ομάδας. Οι ξένοι που ήρθαν είναι καλοί και με την επιστροφή του Γιανγκ που δεν έπαιξε με μας, νομίζω θα είναι πολύ καλή ομάδα».

Για τον Απόλλωνα που θα δούμε φέτος: «Έχω πολύ καλό προαίσθημα και είμαι αισιόδοξος. πριν δέκα μέρες ολοκληρώθηκε το ρόστερ μας και δουλεύουμε αρκετά καλά με τον κόουτς Μέξα. Ακόμη φυσικά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο είμαι αρκετά θετικός για τη φετινή μας πορεία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα