Γκιστ: «Να μην επιτρέψουμε στον Σπανούλη να κάνει τα ίδια» (vid)

Γκιστ: «Να μην επιτρέψουμε στον Σπανούλη να κάνει τα ίδια» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Γκιστ: «Να μην επιτρέψουμε στον Σπανούλη να κάνει τα ίδια» (vid)

bet365

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον ΟΠΑΠ ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για τη νέα σεζόν και τόνισε πως οι «πράσινοι» δεν πρέπει να αφήσουν τον Βασίλη Σπανούλη να τους «σκοτώσει» ξανά όπως έκανε πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης όταν μετά τους τελικούς με τον Ολυμπιακό είχε πει πως ο Παναθηναϊκός θα είχε καλύτερη τύχη εάν είχε έναν ακόμα ψηλό και τόνισε πως παρότι δεν μπορεί να μειώσει τα όσα έκανε ο Βασίλης Σπανούλης είναι καθήκον του ίδιου και τον συμπαικτών του να μην του το επιτρέψουν ξανά.

«Όσα έγιναν πέρυσι ανήκουν στο παρελθόν. Τα έχουμε ξεχάσει όλα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μειώσεις τα όσα έκανε ο Σπανούλης. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ και έβαλε δύο πολύ μεγάλα σουτ για να πάρει η ομάδα του το πρωτάθλημα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να μην του επιτρέψουμε να το ξανακάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα ο Τζέιμς Γκιστ σχολίασε τη συνεργασία της ομάδας του με τον ΟΠΑΠ και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν που θα βρει το «τριφύλλι» χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι πολύ σημαντική η χορηγία του ΟΠΑΠ ειδικά από τη στιγμή που στηρίζει και την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα. Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν, έχουμε μια πολύ γεμάτη ομάδα και μπροστά μας βρίσκεται το πρώτο κρας τεστ που δεν είναι άλλο από το τουρνουά για τον Διαμαντίδη. Θα τον τιμήσουμε όπως του αξίζει γιατί δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Είναι αναντικατάστατος αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν και είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε χωρίς αυτόν και να βρούμε άλλα σημεία αναφοράς».

«Δεν υποσχόμαστε Final 4»

Ο Τζέιμς Φελντέιν από την άλλη επισήμανε πως η φετινή Euroleague θα είναι πολύ δύσκολη λόγω του νέου συστήματος διεξαγωγής της και υπογράμμισε πως παρότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να υποσχεθούν από τώρα πως θα φτάσουν μέχρι το Final θα κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εκπληρώσουν αυτό τον στόχο.

«Χαιρόμαστε που θα πάρουμε μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση που φέτος θα είναι πιο δύσκολη με το ανανεωμένο σύστημα διεξαγωγής. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε Final 4, αν και αυτός ο στόχος που έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, θα κάνουμε όμως την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τον πετύχουμε. Προς το παρόν ανυπομονούμε για το τουρνουά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που θα είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός της χρονιάς για εμάς», σχολίασε ο γκαρντ των «πρασίνων».

Όσο για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΟΠΑΠ θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δυο χρόνια. Θα γυρίσουμε όλη την Ευρώπη, θα αγωνιστούμε κόντρα στις μεγαλύτερες ομάδες και το όνομα του ΟΠΑΠ θα διαφημιστεί στις μεγαλύτερες χώρες και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα