Μάικλ Τζόρνταν ο δημιουργός! (vid)

Κώστας Κουκούσης
Μάικλ Τζόρνταν ο δημιουργός! (vid)

bet365

Όλοι τον ξέρουμε ως το μεγαλύτερο σκόρερ που έχει γνωρίσει ποτέ το ΝΒΑ αλλά όταν μοιραζόταν τη μπάλα με τους συμπαίκτες του το έκανε με απίθανο τρόπο.

Όταν το 1989 ο Μάικλ Τζόρνταν είχε χρειαστεί να παίξει πλέι μέικερ ώστε να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του και να αναγκάσει τις αντίπαλες άμυνες να μην επικεντρώνονται μόνο στο δικό του μαρκάρισμα έφτασε να κάνει εφτά συνεχόμενα triple-double και συνολικά 10 σε 11 αγώνες έχοντας μέσο όρο 11.9 ασίστ όσο κράτησε αυτή τη θέση.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με μέσο όρο 8.0 ασίστ που είναι ο κορυφαίος μέσος όρος της καριέρας του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έκανε και προσωπικό ρεκόρ μοιράζοντας 17 στη νίκη επί των Μπλέιζερς με 128-113 στις 24 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα όλοι ήξεραν πως να μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά και με αυτό τον τρόπο. Στο πρώτο πρωτάθλημα των Μπουλς το 1991 είχε μέσο όρο 8.4 ασίστ στα πλέι οφς και παρότι ένα τόσο μεγάλο νούμερο στις ασίστ δεν ήταν συχνό φαινόμενο στην καριέρα του όταν αποφάσιζε να γίνει δημιουργός αντί για εκτελεστής το έκανε καλά και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

 

NBA Τελευταία Νέα