Η ζωή του Σάντερς μετά το μπάσκετ (vid)

Αλέξανδρος Καραλής
Η ζωή του Σάντερς μετά το μπάσκετ (vid)

bet365

Ο Λάρι Σάντερς είχε ξαφνιάσει τους πάντες με την απόφασή του το Φεβρουάριο του 2015 να αποσυρθεί από τα παρκέ μόλις στα 26 του χρόνια και έναν χρόνο μετά έκανε έναν απολογισμό για τη ζωή του μετά το μπάσκετ.

Ο Σάντερς είχε μιλήσει ανοιχτά για την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ και μάλιστα, όσο ακόμα έπαιζε, ο ίδιος συστηνόταν: «Είμαι ο Λάρι Σάντερς, είμαι άνθρωπος, πατέρας, καλλιτέχνης, συγγραφέας, μουσικός και μερικές φορές παίζω μπάσκετ».

Το μπάσκετ προκαλούσε προβλήματα στον ίδιο αφού χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να καταπολεμήσει το άγχος και την κατάθλιψη, που τον ταλαιπωρούσαν συχνά.

«Μπήκα στο νοσοκομείο Ρότζερς Μεμόριαλ σε ένα πρόγραμμα για άγχος, κατάθλιψη και δυσλειτουργίες διάθεσης. Μου έμαθε πολλά για τον εαυτό μου και για το τι είναι σημαντικό και μου έδειξε που να αφιερώνω το χρήμα και την ενέργειά μου», είχε δηλώσει τότε ο Αμερικανός σέντερ.

Μάλιστα, ο Σάντερς είχε καταφύγει και στη χρήση μαριχουάνας προκειμένου να νιώθει καλύτερα και τότε ήταν το σημείο που είπε μέσα του «Δεν πάει άλλο!». Τα λεφτά επίσης έπαιξαν κι αυτά πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή του, καθώς, όπως έλεγε: «μπαίνοντας στο NBA παίρνεις ξαφνικά τεράστια ποσά από το πουθενά κι αυτόματα οι άνθρωποι γύρω σου αλλάζουν και σιγά σιγά προσπαθούν να αλλάξουν και σένα».

Έναν χρόνο μετά και έχοντας κρατηθεί μακριά από τα παρκέ, ο πρώην παίκτης των Μπακς δεν μετανιώνει για την επιλογή του αυτή και δηλώνει πως κάνει πράγματα που τον γεμίζουν πραγματικά.

«Έκανα πολλά πράγματα. Δεν είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ από τη στιγμή που αποσύρθηκα. Είμαι μάνατζερ σε μερικούς καλλιτέχνες κι έναν φωτογράφο, ξεκίνησα τη δική μου εταιρία ρούχων, ξεκίνησα να γράφω μουσική για μένα και δουλεύω πάνω στο δικό μου δίσκο», είπε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Το να επενδύσεις το χρόνο σου σε μια καριέρα που θα κάνεις για τα επόμενα 50 χρόνια, είναι κάτι που βγάζει περισσότερο νόημα. Επειδή ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις ως αθλητής, θα κάνεις κάτι άλλο μετά για το περισσότερο μέρος της ζωής σου».

Πλέον ο Σάντερς δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που θεωρεί δημιουργικά και ευχάριστα για τον ίδιο και ποιος ξέρει... μπορεί και μια επιστροφή στα παρκέ του NBA να έρθει κάποια στιγμή. Εξάλλου είναι μόλις 28 ετών.

 

NBA Τελευταία Νέα