Φασούλας: «Η Εθνική Ομάδα είναι κάτι μεγαλύτερο απ' τον εαυτό σου»

Φασούλας: «Η Εθνική Ομάδα είναι κάτι μεγαλύτερο απ' τον εαυτό σου»

Περήφανος για την είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, που μίλησε για τη σημασία της παρουσίας ενός παίκτη με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας της χώρας του.

Φασούλας: «Η Εθνική Ομάδα είναι κάτι μεγαλύτερο απ' τον εαυτό σου»

Ο Παναγιώτης Φασούλας δεν μπορούσε να κρύψει  τη συγκίνησή του μετά την είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA. 

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο τριήμερο εδώ, δυνατό με πολύ σοβαρές εκδηλώσεις και θα έλεγα όπως ακριβώς αρμόζει στο μπάσκετ: Απλά, αλλά και αρχοντικά με την αποψινή δεξίωση να είναι η κορωνίδα. Συναντήθηκε εδώ ένα γκρουπ πολύ δυνατό, ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το μπάσκετ. Είναι πολύ τιμητικό, εξαιρετικό να ανήκεις σε αυτό το γκρουπ ανθρώπων, όπως και να θεωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, πως κάτι έχεις κάνει, κάτι έχεις δώσει στο άθλημα. Ανήκεις κάπου, όπου ανήκουν πολύ λίγοι, περιμένοντας φυσικά και τους επόμενους που θα βρουν τη θέση τους», τόνισε. 

Στάθηκε, δε, στη σημασία που είχε στη δική του διαδρομή και το ρόλο που έπαιξε για αυτή την τεράστια τιμή η παρουσία του στην Εθνική. «Είναι τιμή... Όλο αυτό έρχεται 15-20 χρόνια από τότε που κρεμάς τα παπούτσια σου, που είχε βάλει τέλος στο κεφάλαιο «παίκτης» και σε τιμούν ως παίκτη. Όλο αυτό ξαναζεί. Και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπαίκτες ή όχι που έχουν παίξει το δικό τους ρόλο. Για να συνεχίσει όμως αυτό, χρειάζεται μια ισχυρή Εθνική Ομάδα. Ακόμη και ο Χακίμ Ολάζουγιον που έχει συνδέσει το όνομά του με το ΝΒΑ, είδε στιγμιότυπα και φάσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κριτήριο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Ως επαγγελματίας αγωνίζεσαι, τιμάς όποιον σε έχει επιλέξει, αλλά αυτό το κάτι μεγαλύτερο από σένα είναι η Εθνική Ομάδα. Μέσα από αυτή γίνεσαι γνωστός και από αυτήν έρχονται και ακολουθούν όλα τα άλλα!».

Best of internet