Για το... ένα βήμα πιο ψηλά ο ΑΟ Αγρινίου!

Gazzetta team
Για το... ένα βήμα πιο ψηλά ο ΑΟ Αγρινίου!

bet365

Με οδηγό την περσινή σούπερ πετυχημένη σεζόν, αλλά και στόχο να μπει ένα ακόμη... λιθαράκι στο δημιούργημα αυτό ξεκίνησε η χρονιά για την ομάδα μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου που πλέον έχει... ισχυρό συμπαίκτη γνωστή εταιρία χρωμάτων!

Η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη, όχι μόνο εξασφάλισε άνετα την παραμονή της, αλλά με την δύναμη της έδρας είχε και ένα εξαιρετικό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία και έτσι ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος της Β΄εθνικής! Όλα αυτά όντας νεοφώτιστη... Φέτος με περισσότερη εμπειρία, πίστη και ενίσχυση στο ρόστερ (αγωνιστικό και διοικητικό) ζητούμενο είναι το ένα βήμα πιο ψηλά...

Άλλωστε πέρα από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, σημαντικότατη κίνηση για τον σύλλογο είναι η συμφωνία με την εταιρία χρωμάτων ΒΙΒΕΧΡΩΜ, που θα προστεθεί και στο όνομα της ομάδας. Ένας... δυνατός παίκτης που θα βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε ο (πλέον) ΒΙΒΕΧΡΩΜ ΑΟ Αγρινίου να αλλάξει επίπεδο!

Την πίστη στο εγχείρημα αυτό εξέφρασαν και οι άνθρωποι της ομάδας σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την πρώτη συνάντηση για την νέα σεζόν ανάμεσα σε παίκτες και τεχνικό τιμ!

Γερμανός: «Ευπρόσδεκτο το βήμα πιο ψηλά»!

Στο... μήνυμα του για την νέα σεζόν, ο πρόεδρος του Αγρινιώτικου συλλόγου Περικλής Γερμανός επισήμανε:

«Φέτος η ομάδα θα αγωνίζεται στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής με την ονομασία ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας ο οποίος στο αίτημά μας απάντησε θετικά για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο δυνατοί και ισχυροί στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διατρέχει η χώρα, να έχουμε ένα τόσο ισχυρό χορηγό δίπλα μας.

Στόχος όπως και πέρυσι είναι η εύκολη παραμονή κι αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποιο βήμα προς τα πιο ψηλά, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι καθώς ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες και αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς».

Μυριούνης: «Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα»

Από την δική του πλευρά, ο κόουτς Μυριούνης, που συνεχίζει για 2η σεζόν στο Αγρίνιο, καθώς πέρσι πιστώθηκε την εξαιρετική δουλειά που έγινε αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ρόστερ και τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος και οι παίκτες του:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Α.Ο. ένα τόσο οργανωμένο και φερέγγυο σωματείο. Η δουλειά που κάναμε πέρυσι ήταν πολύ καλή και η πορεία πέραν του αναμενόμενου. Αυτό έχει ανεβάσει τον πήχη για την καινούργια χρονιά.

Θα έχουμε πίεση και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αυτή. Να ξέρετε ότι όλο το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι δικές μου επιλογές από τον πρώτο έως τον τελευταίο.

Είναι δική μου η ομάδα 100% φέτος. Εγώ θα πάρω την ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Να έχουμε υγεία και μπορούμε να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι.

Εγώ το πιστεύω. Να φέρουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο όπως πέρυσι. Αυτό είναι στο χέρι μας. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά με το κεφάλι κάτω και προσγειωμένοι».

Με έντονο το... ντόπιο στοιχείο!

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού, του Άρη και της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα, αλλά και το μπάσκετ του νομού γενικότερα να έχει στο ρόστερ της παίκτες από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή: Είναι σημαντικό να τονίσω ότι από τα δεκατρία παιδιά της ομάδας τα οκτώ είναι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, τον κόσμο, την πόλη».

«Λίφτινγκ» στο κλειστό

Η δύναμη του περσινού ΑΟ ήταν η έδρα του. Από εκεί θέλουν να ξεκινήσουν και φέτος στο Αγρίνιο. Μάλιστα σημαντική κληρονομιά από την προηγούμενη σεζόν είναι και το... αγκάλιασμα του κόσμου στην ομάδα που στα περισσόετρα ματς γέμιζε το κλειστό της πόλης. Με λίγα λόγια σε μια πόλη που δεν είχε ιδιαίτερη μπασκετική παράδοση σε «εθνικές κατηγορίες» δημιουργήθηκε ένα... φρέσκο κοινό κι αυτό όλοι στον σύλλογο επιθυμούν να το διατηρήσουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το... λίφτινγκ που έγινε στο κλειστό του Αγρινίου καθώς άλλαξαν σχεδόν τα πάντα (παρκέ, φρεσκοβαμμένοι τοίχοι κλπ), ενώ όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ομάδας για τις ανάγκες των φιλάθλων θα δημιουργηθεί μια έξτρα κερκίδα, με τη βοήθεια του νέου μέλους του Δ.Σ. Βασίλη Καραχάλιου.

Από κει και πέρα είναι ακόμη σε κυκλοφορία οι κάρτες διαρκείας με τους ανθρώπους του ΑΟ να καλούν τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να ανταποκριθεί ακόμη περισσότερο.

Πηγή φωτογραφιών: agrinionews.gr

 

Τελευταία Νέα