Πάτρικ Γιανγκ: 9 μήνες μετά τον τραυματισμό του

Πάτρικ Γιανγκ: 9 μήνες μετά τον τραυματισμό του

Πάτρικ Γιανγκ: 9 μήνες μετά τον τραυματισμό του
Ο Πάτρικ Γιανγκ συμπληρώνει 9 μήνες από τη μέρα που τραυματίστηκε και το μόνο που μένει για να επιστρέψει δυνατός είναι να ξεπεράσει τον όποιο φόβο του.

Εννέα μήνες πριν ο Ολυμπιακός επικρατούσε στο Abdi Ipekci της Αναντολού Εφές με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αθηναίου. Κανείς δε θυμάται εκείνο το ματς για τη νίκη αφού 4:35 δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ ο Πάτρικ Γιανγκ σωριαζόταν στο παρκέ ύστερα από ακούσιο χτύπημα του Μπράιαν Ντάνστον.

Ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και έκτοτε ο Αμερικανός δεν έχει πατήσει παρκέ για επίσημο ματς. Το ευχάριστο της υπόθεσής είναι πως η αποθεραπεία του πήγε καταπληκτικά όπως και η επέμβαση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την αρχή τη φετινή προετοιμασία.

Ο Γιανγκ προπονείται καθημερινά, αλλά με το που έρθει στην Ελλάδα ο Αντρέας Γκατζούλης και ο ιατρός της ομάδας θα τον περάσουν από κόσκινο ώστε να εξετάσουν λεπτομερώς την κατάστασή του.

Στο συγκεκριμένο τραυματισμό στο γόνατο τρία πράγματα παίζουν ρόλο και μάλιστα έχουν την ίδια ακριβώς επιρροή στην μετέπειτα καριέρα. Πρώτο είναι το χειρουργείο, δεύτερο η αποκατάσταση και τρίτο ο φόβος όταν ξεκινήσουν οι επαφές στο παρκέ.

Για τα δύο πρώτα ο Γιανγκ και ο Ολυμπιακός δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό αφού τα πάντα εξελίχθηκαν εξαιρετικά.

Μένει να δούμε αν ο θηριώδης σέντερ θα καταφέρει να ξεπεράσει και το (απόλυτα λογικό) ψυχολογικό πρόβλημα όταν μπει σε ρυθμό προπονήσεων και ασκήσεις με επαφή.

Θα πατάει καλά; Θα κόβει δυναμικά στη ρακέτα μετά το pick n roll χωρίς να τον νοιάζει αν υπάρχει αντίπαλος; Θα φοβάται να έρθει σε επαφή στον αέρα με αντίπαλο παίκτη;

Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν μόνο στο παρκέ και σίγουρα από αυτά εξαρτάται αν ο Πάτρικ Γιανγκ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό όσο έδειξε πως μπορεί πριν λαβωθεί στις 12 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα