«Επένδυση για το μέλλον ο Μαραγκός!»

«Επένδυση για το μέλλον ο Μαραγκός!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Επένδυση για το μέλλον ο Μαραγκός!»
Ο πρώην προπονητής του στο εφηβικό του «τριφυλλιού», Κώστας Παπαδόπουλος, ακτινογραφεί στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του 22χρονου power-forward και προβλέπει ότι μπορεί να αποδειχθεί μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τους πρωταθλητές.

Το όνομά του μπορεί να μην έκανε αίσθηση, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, όσοι τον γνωρίζουν καλά, όμως, ξέρουν ότι ο λόγος που η μετεγγραφή του δεν έκανε «γκελ» στις ταξεις των φιλάθλων της ομάδας, έχει να κάνει με την 5ετή του απουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές, που φυσικά συνδυάστηκαν και με το μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Πάρη Μαραγκό, που υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος τον είδε να προπονείται κι έκρινε ότι έχει τα προσόντα για να ενταχθεί στη front-line των Πειραιωτών. To gazzetta.gr απευθύνθηκε στον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος προπονητής του επί ελληνικού εδάφους, στην εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού SUPERFOODS και σας παρουσιάζει την άποψή του για τις αγωνιστικές αρετές του 22χρονου ψηλού, που αποτελεί το 3ο και τελευταίο εφετινό μετεγγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών.

«Ο Πάρης έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του Αμαρουσίου και όταν εντάχθηκε στους παμπαίδες του Παναθηναϊκού, ξεχώριζε κατά πολύ σε σωματοδομή και σε ταλέντο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Επειδή προέρχεται από μπασκετική οικογένεια και ο πατέρας του είναι προπονητής, από μικρός ήταν παιδί της προπόνησης και δούλευε σκληρά και εκτός παρκέ, γι' αυτό και πάντα ήταν ένας παίκτης ιδιαίτερα γυμνασμένος και δυνατός. Ταυτόχρονα, όμως, είχε αποκτήσει και πολύ καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι, παρά το ύψος του, έτρεχε πολύ καλά το γήπεδο, είχε αξιοσημείωτη έφεση στα κοψίματα σταδιακά, βελτιώνοντας και το σουτ, εξελισσόταν σε μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση νεαρού μπασκετμπολίστα!», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Παπαδόπουλου, που είχε για έναν χρόνο (2010-2011) υπό την καθοδήγησή του, τον 22χρονο νεοαποκτηθέντα φόργουορντ του Ολυμπιακού.

«Σαν χαρακτήρας, μπορώ να πω ότι είναι παιδί... μάλαμα και σαν αθλητής, πραγματικός στρατιώτης. Πάρα πολύ καλός δέκτης και ό,τι του πεις, το κάνει! Επαναλαμβάνω ότι σε τόσο μικρή ηλικία, σπάνια συναντάει κανείς παίκτες που δουλεύουν τόσο πολύ! Θυμάμαι ότι πέρα από τις προπονήσεις του μπάσκετ, ο Πάρης έκανε στίβο και κολύμβηση για να βελτιώσει το σώμα του και δεν επαναπαυόταν στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο που είχε! Ένα μειονέκτημα που τον χαρακτήριζε, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ξεκάθαρη θέση, δηλαδή δεν ήταν ούτε καθαρό “τεσσάρι”, αλλά ούτε και “πεντάρι”! Τη χρονιά που δουλέψαμε μαζί στο εφηβικό του Παναθηναϊκού αρχίσαμε να τον χρησιμοποιούμε περισσότερο σαν 4άρι με περιφερειακή συμπεριφορά, αλλά δεν προλάβαμε να τον καθιερώσουμε, γιατί το επόμενο καλοκαίρι πήγε στην Αμερική για να τελειώσει εκεί το σχολείο και στη συνέχεια να συνδυάσει το μπάσκετ με τις σπουδές του σε αμερικανικό κολέγιο», επεσήμανε ο 38χρονος προπονητής που μετά από μακρά θητεία στις ακαδημίες του «τριφυλλιού», φέτος ανέλαβε τις τύχες της εφηβικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

«Γνωρίζοντάς τον από μικρό και μαθαίνοντας ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις που έκανε στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι είναι ένας γρήγορος power-forward με αξιόπιστο σουτ, που λόγω της δύναμής του και των φυσικών του προσόντων, μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε αμυντικές αποστολές και όποτε του δοθεί η ευκαιρία, να βοηθήσει και στην επίθεση. Εκτιμώ ότι στο πρόσωπό του, ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή επένδυση για τα επόμενα χρόνια και αν κρίνω και από τις πρόσφατες δηλώσεις του coach Σφαιρόπουλου, ο οποίος θέλει να εμπιστευτεί τα ελληνόπουλα, νομίζω ότι έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό παίκτη, που μελλοντικά θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα.», κατέληξε ο Κώστας Παπαδόπουλος, που τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα με την εφηβική ομάδα των «πρασίνων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα