Πού «πατάει» η ΑΕΚ στο θέμα της έκδοσης των δελτίων

Πού «πατάει» η ΑΕΚ στο θέμα της έκδοσης των δελτίων

Πού «πατάει» η ΑΕΚ στο θέμα της έκδοσης των δελτίων

bet365

Το «επίσημο» έγγραφο της FIBA που δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την ΕΟΚ, οι αποφάσεις της γερμανικής ομοσπονδίας και του ιταλικού δικαστηρίου και η πρόθεση της «Ένωσης» να κινηθεί δικαστικά. Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Την ώρα που οι θέσεις του βασικού κορμού της ΑΕΚ έχουν συμπληρωθεί και για την ολοκλήρωση του ρόστερ, δεν απομένουν παρά μία-δύο προσθετικές κινήσεις (συμπληρωματικό 2άρι και ίσως ένας ακόμη βοηθητικός ψηλός), το ενδιαφέρον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο στρέφεται στη διένεξη με την FIBA (και κατ' επέκταση με την ελληνική ομοσπονδία), που προκλήθηκε από την απόφαση της «βασίλισσας» να επιλέξει το Eurocup αντί του Champions League.

Η νέα «ντιρεκτίβα» της ανώτατης αρχής του αθλήματος, παγκοσμίως, προς τις ομοσπονδίες μέλη της να μην εκδώσουν δελτία στους νέους παίκτες των ομάδων που έχουν επιλέξει την 2η τη τάξει διοργάνωση του επιτελείου της Βαρκελώνης, προκάλεσε φυσιολογική αναστάτωση στην «Ένωση»! Ωστόσο, το ραντεβού που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ, ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και για τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, η πλευρά της ομοσπονδίας επικαλέστηκε επίσημο έγγραφο που δεν παρουσίασε ποτέ στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ , την ίδια ώρα που ο ίδιος ζητούσε επισταμένως να το πάρει στα χέρια του, έτσι ώστε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να κανονίσει την πορεία της.

Η ουσία των πραγμάτων έχει ως εξής: Η FIBA ζήτησε από τις ομοσπονδίες να πιέσει τις ομάδες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τη «βασίλισσα» κατ' αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή που το το θέμα της νομιμότητας στην επιβολή κυρώσεων σε ομάδες αλλά ακόμη και σε ομοσπονδίες, βρίσκεται ακόμη υπό δικαστική εξέταση. Για την ώρα, λοιπόν, η όποια «απειλή» βρίσκεται στον «αέρα» και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Γι' αυτό και μέχρι να προκύψει κάτι χειροπιαστό, στην ΑΕΚ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, ότι αν τεθεί οποιοδήποτε θέμα που θα εμποδίσει την συμμετοχή της στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το θέμα δικαστικά και να καταθέσουν αγωγή ζητώντας αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.

Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι της ομάδας, ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας που θα αρχίσει στις 16 Αυγούστου και το βασικό της στάδιο θα πραγματοποιηθεί στο Κράνιτσκα Γκόρα της Σλοβενίας και τηρούν στάση αναμονής, καθώς εκκρεμεί απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου (στο οποίο προσέφυγαν οι ιταλικές ομάδες που αποχώρησαν από το Eurocup), αλλά και η θέση που θα πάρει η γερμανική ομοσπονδία, απέναντι στις τρεις ομάδες (Μπάγερν, Άλμπα και Ούλμ) που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Παράλληλα, το νομικό τμήμα της ECA (της εταιρίας που διαχειρίζεται την Euroleague) ετοιμάζει τη δική της δικαστική αντεπίθεση κι όλα δείχνουν, ότι συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, μοιάζει αναπόφευκτος. Για το καλό του μπάσκετ! Αλλά ας περιμένουμε... Το ίδιο κάνει και η ΑΕΚ...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα