Μεγάλη καριέρα... εν όψει για τον Γιόκιτς (pic & vids)

Μεγάλη καριέρα... εν όψει για τον Γιόκιτς (pic & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς μόλις ολοκλήρωσε την ρούκι σεζόν του στον «μαγικό κόσμο» του NBA με τη φανέλα των Νάγκετς και τα επιτεύγματά του μας προϊδεάζουν για μια σπουδαία καριέρα.

Ο Σέρβος σέντερ ετοιμάζεται αυτήν την περίοδο με την Εθνική Ομάδα της χώρας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο.

Ο Γιόκιτς είχε εντυπωσιακή παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, οδηγώντας τη Σερβία στη Βραζιλία (αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά του Βελιγραδίου), ωστόσο εξίσου εντυπωσιακή ήταν κι η σεζόν που είχε στο NBA, που ήταν κι η πρώτη του.

Με τη φανέλα των Νάγκετς, ο 20χρονος παίκτης μέτρησε 9,9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, επίδοση που γράφει ιστορία, καθώς τον κατατάσσει 8ο στη λίστα των μη Αμερικανών αθλητών με την καλύτερη ρούκι σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιόκιτς ξεπέρασε με τις επιδόσεις του παίκτες - θρύλους του NBA, όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, ο Μανού Τζινόμπιλι κι ο Τόνι Πάρκερ!

Βλέποντας τους παίκτες που ξεπέρασε αλλά και τους λίγους που έκαναν καλύτερη ρούκι σεζόν απ' τον ίδιο, ο νεαρός έχει θέσει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη και η συνέχεια της καριέρας του αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα των μη Αμερικανών με την καλύτερη ρούκι σεζόν:
1)Τιμ Ντάνκαν,
2)Χακίμ Ολάζουον,
3)Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας
4)Γιάο Μινγκ
5)Αρβίντας Σαμπόνις
6)Πάου Γκασόλ
7)Αντρέι Κιριλένκο
8)Νίκολα Γιόκιτς
9)Λουίς Σκόλα
10)Μαρκ Γκασόλ

 

NBA Τελευταία Νέα