Παπαδόπουλος: «Αντιδρά απλά για να αντιδράσει Ολυμπιακός, κλείνουμε άμεσα το ρόστερ»

Παπαδόπουλος: «Αντιδρά απλά για να αντιδράσει Ολυμπιακός, κλείνουμε άμεσα το ρόστερ»

Gazzetta team
Παπαδόπουλος: «Αντιδρά απλά για να αντιδράσει Ολυμπιακός, κλείνουμε άμεσα το ρόστερ»

bet365

Ο Μάνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε ο Ολυμπιακός στο πρόσφατο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στην περίπτωση Κλαβέρ αλλά και στις επόμενες κινήσεις του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6» σχολίασε το γεγονός πως ο «αιώνιος» αντίπαλος των «πρασίνων» τάχτηκε ενάντια στην πρόταση τους για την χρησιμοποίηση έξι Αμερικανών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που σκέφτεται το καλύτερο. Η αμερικανική αγορά σου δίνει περισσότερες και πιο οικονομικές λύσεις. Οι αντιδράσεις που είδα είναι αντιδράσεις απλά για να... υπάρχουν Δεν υπάρχουν διαρροές. Είναι απόψεις μίας συγκεκριμένης ομάδας. Μόνο του Ολυμπιακού. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ψηφίζει κάτι, καταλαβαίνεις ποιος έχει πρόβλημα με την αλλαγή. Ήταν μία απόφαση που έπρεπε να έχει ληφθεί 3-4 χρόνια πριν. Ένας λόγος είναι ο οικονομικός. Για τις ομάδες είναι καλύτερη η αμερικανική αγορά. Κατά δεύτερον, είναι καλύτερο και για τους Έλληνες παίκτες, γιατί θα μένουν περισσότερα χρήματα για εκείνους. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το αν θα έχουμε Λιθουανούς ή Σλοβένους; Εμείς που είμαστε μία ομάδα που έχει επενδύσει σε Έλληνες, εννοείται πως σκεφτόμαστε το καλό του ελληνικού μπάσκετ», ανέφερε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Επίσης δεν παρέλειψε να μιλήσει για το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βίκτορ Κλαβέρ που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ: «Από την πρώτη στιγμή, το να κάνεις μία τέτοια μεταγραφή Ισπανού διεθνή παίκτη, είναι δύσκολη. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το ότι οι Ισπανοί προτιμούν την ACB. Ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν εκεί λόγω της ρήτρας που είχε η Βαλένθια. Το buy out ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα, γι' αυτό και η Ρεάλ που ήταν και η προτεραιότητα για τον παίκτη έκανε πίσω. Μας είπαν οτι ο παίκτης ήθελε να έρθει στον Παναθηναϊκό και δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην Τουρκία, από όπου είχε μία μεγαλύτερη πρόταση. Άρχισαν να καθυστερούν, μήπως βρουν τα λεφτά από τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Εμείς ήμασταν σε φάση ανταλλαγής των προσυμφώνων για περίπου τρεις ημέρες. Ξέραμε πως η Βαλένθια δεν θα κάνει πίσω στα χρήματα, γι' αυτό και δεν φοβόμασταν. Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν η πρώτη επιλογή του παίκτη. Ο μάνατζέρ του μας έλεγε πως θεωρεί απίθανο να τα βρουν οι Καταλανοί με την Βαλένθια. Το τελευταίο βράδυ που μας είχαν στο περίμενε, έστειλα ένα μήνυμα στον ατζέντη λέγοντας του πως έχω την αίσθηση ότι περιμένουν την Μπαρτσελόνα. Αν η Μπαρτσελόνα δεν αποφάσιζε να δώσει τα λεφτά, ο παίκτης θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό».

Όσο για το πότε θα ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας τόνισε πως αυτό είναι κάτι που λογικά θα γίνει σύντομα: «Ας μην λέμε "4αρι" ή "3αρι". Θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κύριο Πεδουλάκη σε ποια θέση θέλει παίκτη. Ο Κλαβέρ ήταν ένας ποιοτικός παίκτης, μία ξεχωριστή περίπτωση και άξιζε να αλλάξεις τα πλάνα σου. Μπορεί ο επόμενος παίκτης να είναι “4” που πάει στο “5”. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση, που να είναι βέβαια στα δικά του οικονομικά πλαίσια. Δεν σας κρύβω ότι φέτος έχουμε ξεπεράσει το μπάτζετ των προηγούμενων ετών με τις μεταγραφές που κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση που θα είναι στα οικονομικά δεδομένα που μπορεί να αντέξει. Φέτος έχει γίνει μία πολύ μεγάλη υπέρβαση. Κοιτάζουμε για δύο παίκτες. Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως οι προσθήκες θα είναι ποιοτικές και ουσιαστικές. Σύντομα πιστεύω πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Μπορεί και νωρίτερα από τα τέλη Ιουλίου αυτές».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα