Ο Κόμπι έγραψε γράμμα στον 17άχρονο εαυτό του

Ο Κόμπι έγραψε γράμμα στον 17άχρονο εαυτό του

Ο Κόμπι έγραψε γράμμα στον 17άχρονο εαυτό του

bet365

Ο Κόμπι Μπράιαντ με ένα γράμμα στον 17άχρονο εαυτό του συμβουλεύει τους νεαρούς παίκτες για τον τρόπο που θα χειριστούν το πρώτο μεγάλο τους συμβόλαιο.

Ο Κόμπι Μπράιαντ σε συμβουλευτική μορφή έγραφε ένα γράμμα στον 17άχρονο εαυτό του!

«Αγαπητέ 17άχρονε εαυτέ μου, Όταν αύριο υλοποιήσεις το όνειρό σου να παίξεις στους Λέικερς θα πρέπει να σκεφτείς τρόπους να επενδύσεις στην οικογένεια και τους φίλους σου. Ακούγεται απλό και ίσως παρανοϊκό, αλλά πάρε χρόνο να το σκεφτείς.

Είπα... να επενδύσεις

Όχι να δώσεις.

Να σου εξηγήσω.

Το να δίνεις πράγματα σε φίλους σου μπορεί να φαίνεται η σωστή απόφαση. Τους αγαπάς και πάντα ήσουν μαζί τους όσο μεγάλωνες οπότε δικαιούνται συμμετοχή στην επιτυχία σου. Τους αγοράζεις ένα αμάξι, ένα μεγάλο σπίτι, πληρώνεις τους λογαριασμούς τους. Θες να ζήσουν άνετα, σωστά;

Θα έρθει όμως η μέρα που θα καταλάβεις πως ενώ νόμιζες πως έκανες τη σωστή πράξη, απλά τους κράταγες πίσω.

Θα καταλάβεις πως τους φρόντιζες γιατί σε έκανε να αισθανθείς καλά, σε έκανε ευτυχισμένο να τους βλέπεις να χαμογελούν και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα – και αυτό ήταν πολύ εγωιστικό εκ μέρους σου. Όσο εσύ αισθανόσουν ικανοποίηση, έπαιρνες από αυτούς τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους. Τους πρόσθετες υλικά αγαθά στη ζωή, αλλά τους αφαιρούσες το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή: ανεξαρτησία και πρόοδο.

Κατάλαβε πως είσαι ο ηγέτης της οικογένειας σου και αυτό περιλαμβάνει να παίρνεις τις δύσκολες αποφάσεις ακόμη κι όταν οι υπόλοιποι δεν το καταλαβαίνουν εκείνη τη στιγμή.

Επένδυσε στο μέλλον, μη δίνεις απλά.

Χρησιμοποίησε την επιτυχία σου, τον πλούτο σου, την επιρροή σου ώστε να τους βάλεις στη σωστή θέση να καταλάβουν από μόνοι τους και να βρουν το δρόμο τους. Μέσα από τη διαδικασία του πανεπιστημίου, από συνεντεύξεις για δουλειά και βοήθησε τους να γίνουν ηγέτες με δικές τους κινήσεις. Να τους έχεις στο δικό σου επίπεδο δουλειάς που σε έφτασε τόσο ψηλά.

Στα γράφω αυτά ώστε να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία και για να μην έχεις να κάνεις με συναισθηματισμούς. Τότε θα αρχίσεις να θυμώνεις και να ζηλεύεις όλους όσοι εμπλέκονται. Ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό σου.

Όοσ περνάει ο καιρός θα τους βλέπεις να μεγαλώνουν αυτόνομα, να έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες και τις δικές τους ζωές και η σχέση σου με αυτούς θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη.

Θα μπορούσα να να σου γράψω κι άλλα πολλά, αλλά ξέρω πως στην ηλικία των 17 δεν μπορείς να έχεις την απαιτούμενη προσοχή να διαβάσεις περισσότερες από 2000 λέξεις.

Την επόμενη φορά που θα σου γράψω, θα αναφερθώ στη σχέση οικογένειας με δουλειά. Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι οι γονείς σου να παραμείνουν γονείς σου και όχι ατζέντηδές σου.

Πριν υπογράψεις αυτό το πρώτο συμβόλαιο, σκέψου ένα ποσό για τους γονείς σου ώστε να ζήσουν άνετα και όμορφα όσο θα μεγαλώνουν. Με αυτόν τον τρόπο τα εγγόνια σου και τα παιδιά σου θα μπορούν να επενδύσουν στο δικό τους μέλλον.

Η ζωή σου θα αλλάξει, θα συμβούν πράγματα γρήγορα. Μην τα σκέφτεσαι όταν ξαπλώνεις τη νύχτα μετά από μία μέρα σκληρής προπόνησης.

Εμπιστεύσου με. Αν βάλεις σε μία σειρά τα πράγματα από νωρίς θα αποφύγεις πολλές στεναχώριες στο μέλλον.

Με αγάπη, Κόμπι »

 

NBA Τελευταία Νέα