Γιανγκ: «Πρωτάθλημα ξανά και μετά ίσως ΝΒΑ» (vid)

Γιανγκ: «Πρωτάθλημα ξανά και μετά ίσως ΝΒΑ» (vid)

Gazzetta team
Γιανγκ: «Πρωτάθλημα ξανά και μετά ίσως ΝΒΑ» (vid)
Ο Πάτρικ Γιανγκ δηλώνει από τις ΗΠΑ πως στόχος του είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός σέντερ των «ερυθρόλευκων» συνεχίζει την αποθεραπεία του και παρακολουθεί το Σάμερ Λιγκ του Ορλάντο. Εκεί τον βρήκε και η ιστοσελίδα basketballinsiders.com στην οποία μίλησε για:

-την αποθεραπεία του: «Είμαι αφοσιωμένος στο να επανέλθω υγιής στη δράση και παίρνω το χρόνο μου. Έχουν περάσει επτά μήνες και 26 μέρες μετά την επέμβασή μου. Σε περίπου ενάμιση μήνα θα μπορώ να παίξω. Το εγχειρισμένο πόδι πρέπει να είναι στο 90% του άλλου ποδιού, σύμφωνα με τους γιατρούς. Δεν θα είμαι τόσο εκρηκτικός όσο πριν μέχρι μάλλον το Νοέμβριο».

-τη θετική στάση που κράτησε: «Ήδη έχεις ελεύθερο χρόνο σαν παίκτης, αλλά έχεις πολύ περισσότερο όταν είσαι τραυματίας. Το να έχεις κόσμο γύρω σου για να σε κρατάει απασχολημένο και με θετική αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντικό. Αν το πολυσκέφτεσαι, θα σε φάει ζωντανό».

-την καλή φυσική του κατάσταση: «Μου αρέσει να γυμνάζομαι. Δεν δουλεύω στο πάνω μέρος του σώματός μου, απλά μένει έτσι. Είναι σπουδαίο όμως να χτίσω την αυτοπεποίθησή μου με την μπάλα πέρα από το να είμαι καλός αθλητής».

-την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό: «Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο σε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Όμως σύντομα κατάλαβα πως είμαι πιο δυνατός από το 95% της λίγκας και πρέπει να χρησιμοποιώ την ενέργειά μου προς όφελος δικό μου και της ομάδας μου».

-τις διαφορές Ευρώπης-ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ είναι πιο αθλητική λίγκα, αλλά και οι παίκτες στην Ευρώπη ξέρουν καλά να χρησιμοποιούν το σώμα τους και καταλαβαίνουν το ρόλο τους. Αν δεις έναν αγώνα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ή Φενέρμπαχτσε θα δεις πόσο καλά αντιλαμβάνονται το μπάσκετ και πόσο όμορφο είναι να το παρακολουθείς αυτό».

-το ενδεχόμενο να πάιξει στο ΝΒΑ: «Βλέπετε τα συμβόλαια που υπογράφονται. Δεν θα πω ονόματα. Αν μπορώ να προσέξω τον εαυτό μου, να κάνω τη δουλειά μου και είμαι υγιής, ελπίζω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα και ίσως να επιστρέψω στο ΝΒΑ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα