Δύο κοινοτικοί κι ένας Έλληνας ψηλός... προς το παρόν

Δύο κοινοτικοί κι ένας Έλληνας ψηλός... προς το παρόν

Γιάννης Ράμμας
Δύο κοινοτικοί κι ένας Έλληνας ψηλός... προς το παρόν

bet365

Ο Μάικ Τζέιμς ανέβασε στους 4 τους ξένους στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναζητά δύο κοινοτικούς, ενώ βρίσκεται εν αναμονή του Έλληνα ψηλού.

Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό στον Παναθηναϊκό, αφού κατάφερε κι έκανε δικούς του τόσο τον Κρις Σίνγκλετον όσο τον Μάικ Τζέιμς. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο σχεδιασμός παραμένει σ' εξέλιξη κι ο Αργύρης Πεδουλάκης κι οι συνεργάτες του εξακολουθούν ν' αναζητούν ποιοι άλλοι θα πλαισιώσουν τους υπάρχοντες.

Η μοναδική, αλλά σημαντική, λεπτομέρεια είναι πως αυτή τη φορά θα πρόκειται κυρίως για κοινοτικούς (ή ξένους με κοινοτικό διαβατήριο).

Με την απόκτηση και του Μάικ Τζέιμς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τον επιτρεπόμενο για τις εγχώριες διοργανώσεις αριθμό ξένων κι η 6άδα των αλλοδαπών μπορεί να συμπληρωθεί με τη σειρά της μόνο απ' την κοινοτική αγορά. Πριν καν ο Βλάντο Γιάνκονιτς ταξιδέψει στη Νέα Ορλεάνη για χάρη των Πέλικανς, ήδη βρισκόταν σε αναζήτηση ενός κοινοτικού για τη θέση «3» κι η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί. Xωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει ν' αποκλειστεί κι η περίπτωση του 26χρονου σμολ φόργουορντ.

Η άλλη θέση κοινοτικού προορίζεται για ενίσχυση στη θέση «4», ώστε να υπάρχουν επιπλέον λύσεις πίσω απ' τους Φώτση & Γκιστ, αλλά κι ο τελευταίος να μπορεί ν' αλλάξει και θέση.

Την ίδια ώρα, είναι ανοιχτή η υπόθεση του Έλληνα ψηλού. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έχει απαντήσει ακόμα, ενώ αυτόν περιμένει κι ο Ίαν Βουγιούκας, αφού η περίπτωση επιστροφής του συνδέεται με τη δική του.

Απ' την άλλη, η Euroleague δεν έχει ανάλογους περιορισμούς κι έτσι η πιθανότατα απόκτησης κι άλλου ξένου δε φαντάζει απίθανη. Η αλλαγή τόσο στο σύστημα διεξαγωγής (μέχρι και 2 φορές την ίδια εβδομάδα, επομένως χρειάζεται πληθώρα επιλογών) όσο στο δικαίωμα μετεγγραφών (ελεύθερες σχεδόν καθ' όλη την πρώτη φάση) ενισχύουν αυτή την άποψη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα