Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς... κατακτά την Αμερική! (pics)

Κώστας Κουκούσης
Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς... κατακτά την Αμερική! (pics)

bet365

Χρόνο με το χρόνο ο κορυφαίος Ευρωπαίος ατζέντης των τελευταίων ετών επεκτείνει τις... μπίζνες του πέρα από τα σύνορα της Γηραιάς ηπείρου.

Πριν τρία χρόνια ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς κατάφερε να στείλει στο ΝΒΑ τον Πέρο Άντιτς, ο οποίος σε ηλικία 31 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χοκς και μάλιστα βρήκε θέση στο ροτέισον τους τις δύο σεζόν που έμεινε στην Ατλάντα.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη και όπως αποδείχτηκε στην πορεία αυτή ήταν απλά η αρχή της... απόβασης των παικτών, που εκπροσωπεί ο Ραζνάτοβιτς, στις ΗΠΑ. Ένα χρόνο μετά βρήκε δουλειά στον Φουρκάν Αλντεμίρ που πήγε στους Σίξερς και πέρυσι στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στο ντραφτ του 2014 είχαν επιλεγεί τέσσερις παίκτες του. Ο Ντάριο Σάριτς στο νούμερο 12, ο Νίκολα Γιόκιτς στο 41, ο Βασίλιε Μίσιτς στο 52 και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς στο 54, ενώ φέτος έφτασαν τους έξι. Ίσως αυτό να οφείλεται εν μέρει στον Γιόκιτς, που φέτος έκανε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ με τους Νάγκετς και ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα των ρούκις, αλλά όπως και να έχει στο ντραφτ της περασμένης εβδομάδας ο Ραζνιάτοβιτς... έδωσε ρέστα.

Είδε τον Άντε Ζίζιτς (Νο23), τον Τιμότ Λουάου (Νο24) και τον Φουρκάν Κορκμάζ (Νο26) να επιλέγονται στον πρώτο γύρο και ακολούθησαν στον δεύτερο ο Ίβιτσα Ζούμπατς (Νο32), ο Ράντε Ζάγκορατς (Νο35) και ο Πολ Ζίπσερ (Νο48). Οι τρεις από αυτούς (Λουάου, Ζούμπατς, Ζάγκορατς) μάλιστα φέτος αγωνίζονταν στην ομάδα του, την Μέγκα Λεκς, όπως και οι Γιόκιτς, Μίσιτς και Ντάνγκουμπιτς πριν από δύο χρόνια.

Όπως έγραψε ο ίδιος γεμάτος περηφάνια στο twitter η Μέγκα Λεκς στο φετινό ντραφτ είχε όσους παίκτες είχε και το Κεντάκι, που τα τελευταία χρόνια στέλνει στο ΝΒΑ περισσότερους παίκτες από κάθε άλλο κολέγιο.

Τον Γιόκιτς δεν τον αναφέραμε τυχαία. Είναι ο πρώτος παίκτης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς που πρωταγωνίστησε στο ΝΒΑ, καθώς έγινε βασικός στους Νάγκετς και σε ένα ντραφτ όπου επιλέχτηκαν συνολικά 28 ξένοι έκανε πολλούς σκάουτερ να στρέψουν την προσοχή τους στην επόμενη φουρνιά πελατών του.

Έτσι λοιπόν την επόμενη σεζόν δεν αποκλείεται να δούμε στο ΝΒΑ αρκετά από τα παραπάνω ονόματα. Ο Λουάου κατά την παρουσίαση του από τους Σίξερς γνωστοποίησε πως πρόθεση του είναι να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ τους, ο Ζούμπατς εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Λέικερς όπως και ο Ζίζιτς στους Σέλτικς. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πάει κατευθείαν στη Φιλαδέλφεια και ο Κορκμάζ. Αν τελικά το πράξει λογικά θα βρει εκεί τον Σάριτς, που μέχρι τις 17 Ιουλίου θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με την Εφές για την εξαγορά του τελευταίου χρόνου της συμφωνίας τους.

Φυσικά όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο για τον Μίσκο, που εκτός από την Ευρώπη θέλει να... κατακτήσει και την Αμερική κάνοντας χρυσές δουλειές.

 

NBA Τελευταία Νέα