Η χαρά κι η «στεναχώρια» του Παναθηναϊκού για τον Παπαγιάννη

Η χαρά κι η «στεναχώρια» του Παναθηναϊκού για τον Παπαγιάννη

Γιάννης Ράμμας
Η χαρά κι η «στεναχώρια» του Παναθηναϊκού για τον Παπαγιάννη

bet365

Στον Παναθηναϊκό αισθάνονται υπερήφανοι που ένα δικό τους παιδί έγραψε ιστορία στο draft, αλλά την ίδια ώρα είναι υποχρεωμένοι να βγουν στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.

«Με το #13 του draft οι Φοίνιξ Σανς (κι ανταλλαγή στους Κινγκς) επιλέγουν τον Γιώργο Παπαγιάννη». Η στιγμή της ανακοίνωσης απ' τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έκανε τον 19χρονο σέντερ και τους δικούς του ανθρώπους να... πεταχτούν απ' τη θέση του, ενώ ο Έλληνας ατζέντης του, Μάριος Ολύμπιος, ύψωνε την ελληνική σημαία. Κάπου στο... βάθος ήταν υψωμένη κι η σημαία του Παναθηναϊκού.

Κι αυτό γιατί στον Παναθηναϊκό δηλώνουν υπερήφανοι για την ιστορική επιλογή του. Άλλωστε, αυτοί τον επέλεξαν πρώτοι και τον είδαν να εξελίσσεται στο συγκεκριμένο βαθμό τα τελευταία 2 χρόνια, έστω χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Απ' την άλλη, η χαρά τους μετριάζεται απ' το γεγονός πως χάνουν έναν ταλαντούχο και με απεριόριστη προοπτική παίκτη, τον οποίο υπολόγιζαν εν όψει νέας χρονιάς και τον οποίο πια είναι υποχρεωμένοι ν' αντικαταστήσουν και μάλιστα με άλλο Έλληνα, αφού οποιοσδήποτε άλλος θ' αλλάξει πολλά ως προς το σχεδιασμό.

Toυλάχιστον θα 'χουν τις $500.000 του buyout του (κάθε ομάδα μπορεί να καταβάλλει μέχρι $625.000 χωρίς να προσμετρούνται στο salary cap, ειδάλλως ο παίκτης συμπληρώνει τη διαφορά) για ξόδεμα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα