Αγγελόπουλος: «Τηλεφωνούσαν στον ΕΣΑΚΕ για να αποβληθεί η ΑΕΚ!» (vid)

Αγγελόπουλος: «Τηλεφωνούσαν στον ΕΣΑΚΕ για να αποβληθεί η ΑΕΚ!» (vid)

Gazzetta team
Αγγελόπουλος: «Τηλεφωνούσαν στον ΕΣΑΚΕ για να αποβληθεί η ΑΕΚ!» (vid)

bet365

Ο Μάκης Αγγελόπουλος τόνισε πως οι παράγοντες πρέπει να μιλούν με πράξεις, έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του στην ομάδα και μίλησε για το μέλλον της.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ βρέθηκε καλεσμένος του Βασίλη Σκουντή στον ΟΤΕ 4 και στην εκπομπή «Pick & Roll»: «Οι παράγοντες πρέπει να μιλούν με τις πράξεις κι όχι με τα λόγια τους. Ας μιλάνε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στο παρκέ κι εμείς στο τέλος.

Το συναίσθημα που μου έχει μετά από 1,5 χρόνο στα μπασκετικά κοινά της ΑΕΚ είναι ότι μαθαίνω συνεχώς. Σου δίνει μεγαλύτερο κέφι κι όρεξη να συνεχίσεις πιο δυναμικά. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω μάθει πάρα πολλά.

Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πάντα συνάρτηση των στόχων. Μου είπε ο Σάκοτα όταν ανέλαβα “Πρόεδρε ποιοι είναι οι στόχοι;” Δύο ήταν οι στόχοι που υπάρχουν του είπα, ο δεύτερος είναι προφανώς η ομάδα να σωθεί εύκολα, αλλά ο πρώτος να μπει πάλι το μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή. Κι εγώ σαν ΑΕΚτζής είχα απομακρυνθεί από το μπάσκετ. Νομίζω, ότι τον πρώτο χρόνο το πετύχαμε αυτό. Ζεστάθηκε ο κόσμος, ήρθε κοντά στην ομάδα. Για τη δεύτερη χρονιά. Καταφέραμε με τη μέγιστη προσπάθεια την τρίτη θέση... είχαμε ρεκόρ τραυματισμών. 44 τραυματισμούς. Είχαμε ατυχίες.

Κάναμε αρκετές αλλαγές. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλάξαμε προπονητή. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τον στόχο».

Για τον Γιούρι Ζντοβτς: «Νομίζω, έχει τα στοιχεία του προπονητή που ψάχναμε. Είναι εργατικός. Και θα πεθάνει στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη. Μου έκανε καλή εντύπωση και κλικ. Είπα... εδώ είμαστε.

Για το αν ισχύει ότι ο Ζντοβτς ήθελε να παραιτηθεί μετά τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ: «Ναι, είναι αλήθεια. Είναι ευαίσθητος άνθρωπος. Αυτά που είδαμε φέτος στην ΑΕΚ τα επεισόδια με τον Ζντοβτς. Είναι πρωτόγνωρα. Βάζει πάνω απ' όλα την ομάδα. Eίναι της παλιάς σχολής, δεν επιτρέπει έπειτα από μία ήττα 35 πόντων να βγει ένας παίκτης και να διασκεδάσει».

Ο αγαπημένος του παίκτης στην ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον».

«Να μας υπολογίζουν περισσότερο του χρόνου»

Για την ιστορία της ΑΕΚ: «Εμείς, οι παλιότεροι που έχουμε γεννηθεί κι έχουμε μεγαλώσει στη σκεπαστή της Ν. Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα.

Γνώρισα μπασκετικό κόσμο τον μπασκετικό και περισσότερο την ιστορία της ΑΕΚ. Είναι χρέος να τιμούμε την ιστορία της ομάδας.

Λίγοι γνωρίζουν ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 ήταν η ΑΕΚ που... μεταλαμπάδευσε το μπάσκετ στους Έλληνες. 'Εχουμε συγκεντρώσει μεγάλο υλικό για την ιστορία της ΑΕΚ εκείνης της περιόδου κι όταν γίνει ταινία θα είναι περήφανος κάθε φίλος της Ένωσης».

Για τους... «αιώνιους»: «Nα μας υπολογίζουν. Με δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το ξέρουμε και το βλέπουμε. Τα τελευταία χρόνια της απουσίας της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν 9 Ευρωλίγκες. Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά. Ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αναπτυσσόμεθα. Πρέπει να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω. Να μας υπολογίζουν περισσότερο από πέρσι».

Για τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί: «Ο καινούριος στην αγορά πάντα θα πληρώσει κάτι παραπάνω για να μάθει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ανατολή, αλλά στην Ευρώπη οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ μικροί. Πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις».

«Συζητάμε για Γαλάτσι, του χρόνου ΟΑΚΑ»

Για τους νέους παίκτες που δίνει βάση η ομάδα: «Αγοράσαμε 3-4 παιδιά με μέλλον. Ψάξαμε νέα παιδιά. Τώρα... αρχίσαμε το παιδομάζωμα».

Για το αν έχει υπομονή: «Ναι, σίγουρα υπάρχει υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε πιο.... γρήγορα στην κορυφή από τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου (γέλια). Μας βλέπουν φιλικά και θετικά. Ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστούν δύο, δεν έχει ενδιαφέρον και για τους ίδιους. Όταν ισχυροποιηθούμε θα μας βλέπουν διαφορετικά».

Για το Γαλάτσι: «Είναι δύσκολο. Υπάρχει συζήτηση και σε συνεργασία με τις αρχές και τον Δήμο. Το χρονικό διάστημα που μιλάμε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό. Τώρα έχουν λόγο για το θέμα τρεις Δήμοι. Του χρόνου θα είμαστε στο ΟΑΚΑ».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Η αποχή από το υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια, ίσως να έχει απομακρύνει τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τους φέρουμε κοντά μας. Πρώτος εγώ τούς καταλαβαίνω ως ποδοσφαιρικός. Φέτους θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αναγκάσουμε να έρθουν. Θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ μέρος της καθημερινότητας του ΑΕΚτζή. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε να έχουμε Έλληνες παίκτες, περισσότερο θα ταυτιστεί ένας φίλαθλος με έναν Έλληνα».

« Δεχθήκαμε τελεσίγραφο για το οποίο η FIBA δεν είχε γνώση. Ήταν... τοπική έμπνευση!»

Για το EuroCup: «

«Ήταν προσωπική απόφαση. Πιεστήκαμε πολύ. Έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Μπάουμαν και τον κ. Μπερτομέου. Εμείς πρέπει να παίξουμε όπου υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αν το αφήγημα της FIBA δεν μας έπεισε, δεν είναι θέμα μας. Το είπα και στον κύριο Βασιλακόπουλο. Το παράδοξο είναι πως με τον κ. Μπερτομέου είχα μεγάλες διαφωνίες για θέμα με τα κλειστά συμβόλαιο. Ο κ. Μπερτομέου έχει ένα πλάνο τα επόμενα χρόνια οι ομάδες του Final 4 του Eurocup να ανεβαίνουν στην Euroleague. Δεν υπάρχει σύνδεση Champions League και Euroleague και για αυτό δεν έχει μέλλον. Η Ευρώπη πάντως δεν σηκώνει τρεις διοργανώσεις. Δεχθήκαμε πιέσεις και μερικές ήταν απαράδεκτες.

Ήταν προσωπική απόφαση. Nαι, ζοριστήκαμε πολύ. Δεχτήκαμε πολλές πιέσεις και μερικές ήταν κι απαράδεκτες. Δηλαδή, υπήρχαν άνθρωποι έσωθεν... άνθρωποι, παράγοντες ή στελέχοι της ομοσπονδίας, οι οποίοι σχεδόν τηλεφωνούσαν καθημερινά στον ΕΣΑΚΕ, πιέζοντας για αποβολή της ΑΕΚ από το Πρωτάθλημα. Μα τι σημαίνει αποβολή της ΑΕΚ από το Πρωτάθλημα; Η ΚΑΕ είναι μία εταιρία που... αν δεν συμμετέχει στο Πρωτάθλημα τι θα κάνει; Αγώνες επίδειξης; Πρέπει να διαλυθεί. Πρέπει να κλείσει η εταιρία. Δηλαδή μιλάμε για τέτοιες υπερβολές. Κάποιοι τύποι μνημείο εθελοδισμού, πως να το πω! Βασιλακοπουλότεροι του Βασιλακόπουλου ήταν κάποιοι. Δεχθήκαμε πιέσεις περισσότερο εντός, λιγότερο εκτός. Δεχθήκαμε ένα τελεσίγραφο για το οποίο η FIBA δεν είχε γνώση, ούτε το είχε απαιτήσει η FIBA. Όταν το έλαβα τηλεφώνησα αμέσως στη FIBA. Ήταν... τοπική έμπνευση».

».

«To... δημόσιο ξεκατίνιασμα δεν βοηθάει!»


Όσο για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε: «Εντός των τειχών έχουμε στιγμές έντασης. Το δημόσιο ξεκατίνιασμα δεν βοηθάει να λύσεις ένα πρόβλημα και δεν βοηθάει το μπάσκετ. Το μπάσκετ τραυματίζεται από ακραίες συμπεριφορές. Υπήρχαν αρκετές δύσκολες βραδιές. Πολλές φορές έχεις την αγωνία να πάρεις την σωστή απόφαση. Κάποιες φορές παίρνεις μικρές λάθος αποφάσεις στον δρόμο για τον σωστό. Άλλες παίρνεις πολλές σωστές αποφάσεις στον δρόμο για το λάθος. Ένιωσα αυτό το δίλημμα. Η διαχείριση της κατάστασης του Ντούσαν Σάκοτα ήταν δύσκολη. Είναι πολύ καλό παιδί κι έπεσαν όλοι πάνω του! Όπως και με τον Ντράγκαν Σάκοτα η απόφαση ήταν δύσκολη. Πήρε το ρίσκο και βγήκε μπροστά. Υπήρχαν πολλές δύσκολες βραδιές...».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Δεν είχε συζητηθεί κάτι, ούτε έχει προταθεί».

«Πήραμε τη σωστή απόφαση για τον Δίπλαρο»

Όσο για τον Νίκο Δίπλαρο: «Αισθάνομαι πως κι εκεί πήραμε τη σωστή απόφαση. Νομίζω πως ήταν ενοχλητική η δήλωση του και πως κάναμε το σωστό για εμάς, αλλά και για το παιδί. Θα ήταν μία ωρολογιακή βόμβα και κάποιος σε ένα άσχημο αποτέλεσμα θα ξεσπούσε πάνω του. Νομίζω πως ήταν η σωστή απόφαση και για εμάς και για το παιδί».

Αν έχει μεταγραφικό απωθημένο: «Υπάρχει κάποιος, αλλά παίζει σε ανταγωνιστή μας».

Για τη σεζόν αν έχει θετικό πρόσημο: «Από την στιγμή που ο στόχος υλοποιήθηκε, η σεζόν είναι επιτυχημένη. Υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα. Οι παράγοντες του μπάσκετ είναι πιο συμπαθείς στον κόσμο. Ξέρουν πως η διαδικασία είναι ζημιογόνα. Η κοινωνική αποδοχή είναι θετικότερη στους μπασκετικούς παράγοντες».

Για τον Γιάννη Φιλίππου: «Πρόσφερε πολλά. Έχω σίγουρα πολλά παράπονα για τον τρόπο που άφησε την ΑΕΚ στο τέλος. Για το μέγεθος του Φιλίππου το ποσό που πτώχευσε η ΑΕΚ ήταν πολύ μικρό. Περισσότερο ήταν ένα γινάτι. Ήταν πολύ άσχημο τέλος. Είναι χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους νεότερους. Όμως δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί».

«Το καλύτερο σενάριο να παίξουμε στον τελικό του χρόνου»

Τη νέα σεζόν το ιδανικό σενάριο θα είναι να βρεθεί η ΑΕΚ στον τελικό: «Μπήκα μπροστά για να σώσω μια ιδέα, μια ομάδα και μια κατάσταση. Δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση να έχω μία ομάδα για εμένα. Δεν είμαι ο μπασκετικός Νέρωνας. Είναι σημαντικό να νιώθεις πως κι άλλοι ακολουθούν. Αν νιώσεις πως δεν έχει νόημα, είναι μεγάλη απογοήτευση.

Νομίζω πως το καλύτερο σενάριο θα είναι να παίξουμε στον τελικό. Θα με χαροποιούσε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι δυσκολοκατάβλητη και θα μας κάνει υπερήφανους».

Για το ποια ερώτηση θα έκανε στον εαυτό του: «Θα τον ρωτούσα, αν γνωρίζοντας τον δρόμο που έχει διαβεί, αν θα έπαιρνε την απόφαση να βγει μπροστά. Η απάντηση είναι "ναι"».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα