Γιατί οι Καβαλίερς είναι χειρότεροι με τους Λοβ και Έρβινγκ; (vids & pics)

Γιατί οι Καβαλίερς είναι χειρότεροι με τους Λοβ και Έρβινγκ; (vids & pics)

Γιατί οι Καβαλίερς είναι χειρότεροι με τους Λοβ και Έρβινγκ; (vids & pics)

bet365

Οι δυο πρώτοι τελικοί του ΝΒΑ αποτελούν πλέον παρελθόν και το μεγάλο ερώτημα στις τάξεις των Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι το αυτονόητο.

Όπως δήλωσε και ο Σακίλ Ο'Νιλ, πέρσι, άπαντες δικαιολογούσαν την απώλεια του τίτλου για τους Καβαλίερς στις απουσίες των Λοβ και Έρβινγκ από τους τελικούς.

Παρόλα αυτά, φέτος, και οι δυο παίκτες είναι υγιέστατοι, βρίσκονται κανονικά στην (αρχική) πεντάδα των Καβαλίερς, ωστόσο η ομάδα εμφανίζεται πολύ χειρότερη από ότι πέρσι.

Το ερώτημα λοιπόν όλων είναι απλό. Γιατί οι δυο σταρ των Καβαλίερς δεν έχουν καταφέρει στην πράξη να βοηθήσουν την ομάδα τους κόντρα στους Ουόριορς, αλλά και πως είναι δυνατόν πέρσι, οι σαφώς κατώτεροι Μοζγκόφ και Ντελαβεντόβα να δημιουργούσαν πολλά περισσότερα προβλήματα στο παιχνίδι τους;

Η... τρύπα στην άμυνα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσο καλοί παίκτες κι αν είναι (συνολικά) οι Έρβινγκ και Λοβ, στον αμυντικό τομέα είναι στο επίπεδο του... μέσου όρου στο ΝΒΑ. Αντίθετα, τόσο ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, όσο και ο συνδυασμός των Μοζγκόφ και Τόμπσον πέρσι στην αρχική πεντάδα ήταν πιο αποτελεσματικός. Ήταν αρκετά πιο σκληροτράχυλοι, ίσως και πιο βρώμικοι (κάτι που πάντα χρειάζεται σε τόσο μεγάλα παιχνίδια) και έπαιζαν σχεδόν αποκλειστικά με το μυαλό στην άμυνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αδυναμία των Έρβινγκ και Λοβ στην άμυνα αποτελεί το ακόλουθο. Σύμφωνα με τις ατομικές κάμερες των δυο παικτών, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν οι αδύναμοι κρίκοι της άμυνας των Καβαλίερς.

Στις 18 προσπάθειες τις οποίες ο Έρβινγκ ήταν ο αντίπαλος των Ουόριορς, οι πρωταθλητές σκόραραν με το εξαιρετικά υψηλό 66,7%, ενώ στις 13 που είχαν απέναντί τους τον Κέβιν Λοβ, ευστόχησαν στο 61,5% των προσπαθειών τους. Και τα δυο αυτά νούμερα είναι... απαγορευτικά για αυτό το επίπεδο, πόσω δε μάλιστα όταν αντίπαλοι είναι οι καλύτεροι σουτέρ του πρωταθλήματος.

Η απίστευτη αστοχία

Ερχόμενοι στην άλλη πλευρά του παρκέ τώρα, θα περίμενε κανείς πως οι δυο παίκτες θα... υπερκάλυπταν τα κενά στην άμυνά τους, με την απόδοσή τους στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των Καβαλίερς.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί. Ο γκαρντ των Καβαλίερς μπορεί μεν να μετρά 18 πόντους ανά παιχνίδι στα δύο πρώτα, ωστόσο σουτάρει με κάκιστα ποσοστά ευστοχίας (33% εντός πεδιάς, 14,2% στα τρίποντα).

Το ίδιο ισχύει και για τον Κέβιν Λοβ, καθώς ο φόργουορντ των Καβαλίερς δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του (ούτε) στην επίθεση. Στα δυο πρώτα παιχνίδια έχει σκοράρει συνολικά 22 πόντους. Θα πει κανείς ότι έχει το ελαφρυντικό πως στο game 2 αποχώρησε... ζαλισμένος από το παρκέ μετά από περίπου 20 λεπτά συμμετοχής.

Κι όμως, τα ποσοστά του είναι επίσης κάκιστα. Ευστοχεί στο 37,5% των προσπαθειών του στα εντός πεδιάς και στο 33,3% στα τρίποντα.

Αντί επιλόγου

Στα... χαρτιά οι Καβαλίερς είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι, ωστόσο στο παρκέ κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όπως συνηθίζει άλλωστε, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αλλά οι Ουόριορς είναι τόσο καλή ομάδα που από μόνο του αυτό δεν φτάνει.

Το κακό του να έχει μια ομάδα αρκετούς σταρ είναι πως οι αντίπαλοί της είναι πάντα πιο διαβασμένοι και ίσως πιο έτοιμοι για το πως θα τους αντιμετωπίσουν. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη πέρσι, καθώς ο Στιβ Κερ δεν ήξερε το παιχνίδι του Ντελαβεντόβα, ούτε την πολύ σκληρή άμυνα των Τόμπσον και Μοζγκόφ.

Στον αντίποδα, το καλό του να έχει μια ομάδα αρκετούς σταρ είναι πως έχει τις μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να την ανεβάσουν επίπεδο.

Το θέμα είναι πως στους Καβαλίερς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Προς το παρόν...

 

NBA Τελευταία Νέα