Κακλαμάνος: «Κλειδί για τον Αίολο ο επαγγελματισμός»

Κακλαμάνος: «Κλειδί για τον Αίολο ο επαγγελματισμός»

bet365

Ο Αίολος Αστακού ανέβηκε… τρένο στην Α2 κι ο Νίκος Κακλαμάνος μίλησε στο gazzetta.gr για την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του, όπως και για το όραμα του Απόστολου Πανταζή.

Μέσα στη χρονιά, ο Αίολος Αστακού μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό, με την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποίησε στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Με τον Μιχάλη Κουταλιανό στο τιμόνι του κι ένα πολύ δυνατό ρόστερ, ο Αίολος δεν έχανε από κανέναν (σ.σ. ηττήθηκε μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα) και κάπως έτσι η άνοδος στην Α2, ήρθε σχετικά εύκολα!

Ο μεγάλος στόχος εκπληρώθηκε, ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, το καλύτερο είναι ο λόγος να δίνεται στους πρωταγωνιστές. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που υπήρξαν. Το gazzetta.gr μίλησε με τον πολύπειρο Νίκο Κακλαμάνο, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Αιόλου τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ Εθνική. Ποιο το κλειδί της επιτυχίας; Σε ποιους οφείλεται η εντυπωσιακή άνοδος; Ο Νίκος Κακλαμάνος απάντησε στις ερωτήσεις του gazzetta.gr...

Η χρονιά έκλεισε θριαμβευτικά με μόλις μία ήττα. Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της ανεπανάληπτης επιτυχίας;

Στην άνοδο αυτή είχαν μερίδιο όλοι. Η διοίκηση, οι παίκτες, οι προπονητές κι ο κόσμος. Όταν έχεις όλα αυτά δεν έχεις να φοβηθείς κάτι σε οποιαδήποτε κατηγόρια κ αν παίζεις...

Ποια ήταν τα παιχνίδια-κλειδιά και γιατί;

Θεωρώ ότι για τη πορεία μας δεν υπήρχαν παιχνίδια κλειδιά άλλα ο επαγγελματισμός που έδειξαν όλοι οι συναθλητές μου κ οι προπονητές μου κάθε αγωνιστική ανεξάρτητους δυναμικής του αντιπάλου μας. Επίσης, ο κοινός στόχος που είχαμε όλοι που δεν ήταν πάρα μόνο η ομάδα να ανέβει κατηγόρια.

Ο κόσμος σας στήριξε όσο θα θέλατε παρότι ούτε φέτος παίξατε στον Αστακό;

Ο κόσμος ήταν κάθε μέρα δίπλα μας και όχι μόνο στους αγώνες! Μας έδειχναν και με το παραπάνω τον ενθουσιασμό τους για τη πορεία που είχαμε κάθε εβδομάδα. Θεωρώ ότι όταν η ομάδα θα έχει και το δικό της γήπεδο στον Αστακό, τότε ο κόσμος θα αγκαλιάσει και άλλο αυτή την προσπάθεια και θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση..

Ποια ήταν η συμβολή του κόουτς Κουταλιανού σε αυτή την εντυπωσιακή διαδρομή;

Το έργο του coach Κουταλιανου για πολλούς φαινόταν πολύ εύκολο γιατί η ομάδα απαρτιζόταν από επαγγελματίες αθλητές, αλλά θεωρώ ότι ομάδες σαν τη δίκη μας καμία φόρα γίνονται μπούμερανγκ αν δεν υπάρχει κάποιος να μπορέσει μα διαχειριστεί 10 διαφορετικές προσωπικότητες, οι οποίες στις προηγούμενες ομάδες ήταν πρωταγωνιστές... Άρα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν να δώσει από την αρχή στο καθένα μας το ρολό που ήθελε ώστε η ομάδα να πάει όσο καλύτερα γινόταν! Επομένως, αφού πέρασε τη φιλοσοφία του σε μας όλα έγιναν πιο εύκολα όπως είδατε και εσείς όλη τη χρονιά κερδίζοντας κάθε εβδομάδα.

Νιώθεις δικαιωμένος που πριν από δύο χρόνια άφησες την ευκαιρία να ξαναπαίξεις στην Α1 με τον Κόροιβο, υπογράφοντας σε μια άγνωστη, νεοφώτιστη ομάδα της Γ' Εθνικής;

Μετά από δύο χρόνια και με δύο ισάριθμες ανόδους ποιος δεν θα ήταν δικαιωμένος? Αν και στην αρχή ήμουν μπερδεμένος με την επιλογή μου γρήγορα κατάλαβα ότι κάτι καλό γεννιέται σε αυτό το μικρό μέρος κ εν τελεί είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου..

Τι σημαίνει για σένα και τον Αίολο ο Απόστολος Πανταζής;

Για τον Αστακό ο Αποστολης Πανταζης είναι τα πάντα. Ένας άνθρωπος με όραμα για ότι κάνει στη ζωή του και στις δουλειές του και με πολύ αγάπη για το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε... Για μένα είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα που ήθελε να κάνει με την ομάδα του τόπου του ώστε να έχει άμεσα την ομάδα στην Α2. Με έχει στηρίξει και είναι δίπλα μου και τα δυο χρόνια που είμαι στην ομάδα και τον ευχαριστώ πολύ. Προσωπικα ποτέ δεν τον έβλεπα σαν τον Πρόεδρο της ομάδας, παρά ένας φίλος που κάποτε μοιράστηκε τις σκέψεις του για την ομάδα και είμαι δίπλα χαρούμενος που έχω βάλει ένα λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του!

 

Τελευταία Νέα