Τι κρατάει και τι ξεχνάει η ΑΕΚ (pics)

Τι κρατάει και τι ξεχνάει η ΑΕΚ (pics)

Τι κρατάει και τι ξεχνάει η ΑΕΚ (pics)

bet365

Μία... περίεργη χρονιά ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ με την κατάκτηση της τρίτης θέσης και το gazzetta.gr κρατάει και... ξεχνάει στιγμές.

Ο Ντούσαν Σάκοτα μάζεψε το κρίσιμο ριμπάουντ, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς πήρε την ασίστ για το (87-79 στο 38:41) και κάπως έτσι η ΑΕΚ έκανε δικό της το Game 4 απέναντι στον Άρη. Η τρίτη θέση του γοήτρου ήρθε κι η ομάδα φόρεσε το... χάλκινο μετάλλιο βάζοντας τέλος σε μία χρονιά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το gazzetta.gr κάνει ένα μικρό απολογισμό της «κιτρινόμαυρης» σεζόν που έκλεισε με θετικές κι αρνητικές στιγμές.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ...

Επιστροφή στην Ευρώπη

Μία χρονιά αφότου επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία η ΑΕΚ έκανε και την πολυπόθητη επιστροφή στην Ευρώπη (σ.σ. Το 2008-07 ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) με τη συμμετοχή της στο EuroCup. Το ντεμπούτο της ήταν απέναντι στη Κράσνι Οκτιάμπρ του... τρελού παίκτη-προπονητή-μεταφραστή Ντμίτρι Γερασμινένκο που απάντησε με χειρονομίες στους φίλους της ΑΕΚ, την ώρα που ο DJ Κούπερ τους... επέστρεψε ένα μπουκάλι! Το ντεμπούτο συνδυάστηκε με ήττα, ενώ παρά τις πέντε νίκες που σημείωσε στην κανονική διάρκεια η Ένωση δεν κατάφερε να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση.

Το δυνατό ξεκίνημα

Αγωνιστικές... ατυχίες είχε πριν καν αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, παρόλα αυτά η Ένωση έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην Α1. Μέτρησε 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές πριν από την εντός έδρας ήττα με τον Άρη (74-83) στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στο EuroCup τέσσερις συνεχόμενες μετά τις ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές από Νίζνι και Γαλατάσαραϊ. Κι έδειξε πως ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Τρίτη θέση

Το ταξίδι της στην πρώτη της χρονιά μετά την περιήγησή της στις μικρές κατηγορίες είχε σταματήσει στα προημιτελικά. Φέτος, αυτό που δεν κατάφερε στην κανονική περίοδο, το έκανε στα playoffs. Έδειξε χαρακτήρα όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το break στην πρεμιέρα των προημιτελικών στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στην έδρα της για να κάνει δική της τη σειρά. Στα ημιτελικά επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια και με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό πάλεψε έστω για μία νίκη, ενώ κόντρα στον Άρη άφησε τα νέα προβλήματα και πήρε τη σειρά στο Game 4. Πριν από την πρεμιέρα των μικρών τελικών η Ένωση... έχασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, πριν από το δεύτερο ματς τους Καλαμπόκη και Κατσίβελη με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ στο τρίτο ματς δεν είχε τους Σάκοτα και Παπαντωνίου λόγω τιμωρίας για όσα έγιναν στο... 3on2 του Game 2. Κόντρα σε όλα η Ένωση έκανε δικό της το τέταρτο παιχνίδι κι επέστρεψε στην τρίτη θέση που είναι η καλύτερη στην Α1 από τη σεζόν (2004-05 δεύτερη).

Μάκης Αγγελόπουλος

Ο Μάκης Αγγελόπουλος στηρίζει την προσπάθεια της ΑΕΚ και κάθε στιγμή βρίσκεται κοντά στους παίκτες και την ομάδα. Τα οικονομικά προβλήματα λείπουν από την Ένωση, ενώ το όραμα του ισχυρού άνδρα της ομάδας επιτρέπουν στην ΑΕΚ να έχει μεγάλους στόχους στο μέλλον.

Έμεινε ενωμένη

Μπορεί μέσα στη σεζόν να χρειάστηκε να βρει τη χημεία της πολλές φορές, ωστόσο στα αποδυτήρια υπήρξε καλό κλίμα κι οι παίκτες έμειναν ενωμένοι μέχρι το τέλος.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ...

Αλλαγές στο ρόστερ

Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν. Όπως είπε κι ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν θυμάμαι να έχω δει ξανά τόσες αλλαγές! Όρτον, Κρίστμας, Ανοσίκε, Ουόρεν, Άρμστεντ, Γκριν, Κούπερ, Σκραμπ (δανεικός) έφυγαν μέσα στη σεζόν, ενώ οι Μαυροειδής, Μπράουν, Έρικ... διασώθηκαν! Παράλληλα, από την τεχνική ηγεσία έφυγαν οι Ντράγκαν Σάκοτα και Άγγελος Κορωνιός, ενώ ήρθε ο Γιούρι Ζντοβτς κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Μπορούσε... αλλά δεν!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσα στη σεζόν η ΑΕΚ είδε μεγάλες διαφορές να... χάνονται γρήγορα και να έρχονται ήττες στις λεπτομέρειες.

Έλειψε η νίκη... γοήτρου απέναντι στους «αιώνιους»

Μία νίκη απέναντι στους «αιώνιους» έλειψε την φετινή σεζόν, αφού η ΑΕΚ έδειξε πως μπορούσε να κοντράρει τους δύο μεγάλους τους ελληνικού πρωταθλήματος, με τις ήττες να έρχονται στις λεπτομέρειες.

Όταν ο Ζντοβτς... αγρίευε

Κούπερ, Μπράουν και Γκριν! Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Γιούρι Ζντοβτς ήρθε σε κόντρα με κάποιον από τους παίκτες του την ώρα της αναμέτρησης!

Τα... παρατράγουδα στους μικρούς τελικούς

Από 3on2 μέχρι... καφέδες στον Λάσκαρη που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ έκρυβαν τα παιχνίδια για τις θέσεις 3-4! Στο Game 2 η ΑΕΚ έκανε το 2-0 σ' ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με 3 παίκτες από τη μία πλευρά και δύο από την άλλη. Συνολικά είχαμε 19 αποβολές παικτών και τιμωρία των Σάκοτα, Παπαντωνίου, Ουάιτ και Ουότερς για το τρίτο παιχνίδι που διεξήχθη χωρίς κόσμο, αφού με αυτό τον τρόπο θέλησε αν διαμαρτυρηθεί ο Άρης για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Στο τελευταίο παιχνίδι... είχαμε νέες ομορφιές. Με τον Νίκο Λάσκαρη να δέχεται καφέδες από μικρή μερίδα οπαδών! Ο ισχυρός άνδρας του Άρη κάθισε σε άλλες κερκίδες πιο ψηλά από το παρκέ, αλλά παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας μερικοί φίλοι των γηπεδούχων πήγαν στα πάνω διαζώματα για να του πετάξουν νερό! Στο φύλλο αγώνα από την άλλη σημειώθηκαν υβριστικά συνθήματα τόσο για τον Δημήτρη Πρίφτη, όσο και για τον Άρη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα