Μία 5άδα game winners σε ντέρμπι «αιωνίων» - Ποιο το πιο πορωτικό; (vids & poll)

Μία 5άδα game winners σε ντέρμπι «αιωνίων» - Ποιο το πιο πορωτικό; (vids & poll)
Με αφορμή το τελευταίο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ το gazzetta.gr συνέθεσε το ΤΟΡ 5 game winners σε ντέρμπι «αιωνίων». Μπατίστ, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπατίστα ή Σπανούλης πάλι;

Οι μέχρι τώρα Τελικοί της Α1 έχουν αποδειχθεί συναρπαστικοί τόσο σ' εξέλιξη όσο και φινάλε και δεν μόνο οι φίλοι των δύο ομάδων όλοι όσοι αδημονούν για τη συνέχεια σε ΣΕΦ (Game 3 στις 26/5, 19:30/ΟΤΕ Sport 4), ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ πάλι. Προφανώς επειδή ουδέποτε έχει υπάρξει ξανά break στο break σε μεταξύ τους σειρές και τα συναισθήματα εναλλάσσονται διαρκώς.

Απ' την άλλη, το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη δεν ήταν το πρώτο game winner σε ντέρμπι «αιωνίων».

Το gazzetta.gr συνέθεσε το σχετικό ΤΟΡ 5 κι όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς δεν είναι ανάγκη να 'ναι buzzer beater για να ξεσηκώσει κάποιον.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α1 2006-07: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-74

Ο Ολυμπιακός του Πίνι Γκέρσον ήταν έτοιμος να υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη ήττα σε μόλις 4 αγωνιστικές (68-67 απ' την Ολυμπιάδα Πατρών - 2η αγων. Α1), αλλά η θεωρία απ' την πράξη απείχε... μία επαναφορά. Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς του τριπόντου για το 72-66 στα -50" έμελλε να εξελιχθεί από ωραίος σε μοιραίος και διαδοχικές άμυνες των Διαμαντίδη & Μπατίστ και μία συνεργασία τους στο ενδιάμεσο είχαν κάνει τη δουλειά και την ολική επαναφορά.

ΤΕΛΙΚΟΙ Α1 2006-07: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 86-85 παρ.

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση για το καίριο κόψιμο στον Άλεξ Άκερ στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και για το non call φάουλ στον Σκούνι Πεν σ' αυτά της παράτασης. Πόσοι θυμούνται πως από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και lay up στα -5,9" είχε διαμορφωθεί και το τελικό 86-85 του 2-1 (και 3-2 στο τέλος);

ΤΟΡ 16 EUROLEAGUE 2013-14: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-65

Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να 'χει καρφώσει για το 65-65 στα -4,7" η παράταση έμοιαζε θέμα χρόνου, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε χρόνο για παράταση παρά μόνο γι' απάντηση στη μουρμούρα της εξέδρας, αφού μέχρι τότε είχε 6 πόντους με 3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 0/1 ελεύθερη βολή, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 λάθη.

Το τελικό 68-65 είχε στείλει τον τρίτο Ολυμπιακό πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον τέταρτο Παναθηναϊκό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα playoffs της Euroleague.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2014-15: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-76

Το... τρίτο ημίχρονο τα 'χε όλα, αλλά στο τέλος τον ίδιο νικητή με αυτόν εντός παρκέ παρά τις απουσίες και το άδειο ΟΑΚΑ. Ο Εστεμπάν Μπατίστα μόλις είχε μπει στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού.

Και το τρόπαιο στη συλλογή του.

ΤΕΛΙΚΟΙ Α1 2015-16: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-68

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μόλις είχε... χορέψει α λα Νέιτ Τζάγουαϊ τον Οθέλο Χάντερ για ό,τι φαινόταν πως θα 'ταν το game winner (66-65 στα -8,3") του 0-2, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης είχε έτοιμη την απάντηση σε αντίθεση με τον αυθόρμητο πανηγυρισμό του άλματος και περιστροφής με υψωμένη τη δεξιά γροθιά.

Εν αναμονή της συνέχειας...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα