Σάκοτα: «Κακώς αντιδράσαμε, δεν το ξεκινήσαμε εμείς»

Σάκοτα: «Κακώς αντιδράσαμε, δεν το ξεκινήσαμε εμείς»

bet365

Στον... απόηχο του 3on2 στο ΟΑΚΑ ο Ντούσαν Σάκοτα τόνισε στο gazzetta.gr πως δεν έπρεπε ν' αντιδράσουν και θεωρεί πως η ένταση δεν άρχισε από την πλευρά της ΑΕΚ.

O δεύτερο μικρός τελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη θα μείνει στην... ιστορία. Όχι, επειδή η Ένωση κατάφερε να κάνει δικό της και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, άλλωστε δεν κρίθηκε σε αυτό η τρίτη θέση των playoffs, αλλά για όλα τα... παρατράγουδα. Ο ΜακΝιλ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, στις αρχές της τέταρτης ... έπεσαν τα φώτα και το καλύτερο ήρθε στο φινάλε!

Μία ένταση είχε ως αποτέλεσμα να μπουν όλοι οι παίκτες στο παρκέ κι οι διαιτητές να αποβάλλουν με ντισκαλιφιέ τους Παπαντωνίου, Σάκοτα, Ουότερς και Ουάιτ, ενώ αποβλήθηκαν και οι πάγκοι! Tα τελευταία 14,1'' παίχτηκαν ανάμεσα στους Μπράουν, Μιλόσεβιτς Κάρτερ και Μούρτο, Κοέν, Ζάρα... με τον τελευταίο ν' αποβάλλεται με πέντε φάουλ! Σύνολο: 19 αποβολές!

Λίγη ώρα αργότερα ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο gazzetta.gr για όσα διαδραματίστηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ και τόνισε πως δεν έπρεπε να συγκρατήσουν τον εκνευρισμό τους: «Η δουλειά μας είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μέρος. Εμείς κακώς αντιδράσαμε. Εμείς δεν ήμασταν οι πρώτοι που το ξεκινήσαμε αυτό σίγουρα, αλλά κακώς αντιδράσαμε. Είμαστε επαγγελματίες, έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε. Και να είμαστε έτοιμοι για το τρίτο ματς».

Το παιχνίδι στα τελευταία 14,1'' έγινε 3on2 κι ο αρχηγός της Ένωσης τόνισε: «Δυστυχώς. Αυτό αδικεί το παιχνίδι. Νομίζω ότι έγινε ένα καλό ματς μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Πάνω στην ένταση έγινε όλο αυτό...».

«Μόνο εύκολο δεν θα είναι το τρίτο παιχνίδι»

Ο Ντούσαν Σάκοτα έκανε σπουδαία παιχνίδι, μπήκε ζεστός με 3/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο κι ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους (2/3δίπ., 4/5τρίπ., 6/7βολ., 6ριμπ., 1ασ., 2λ. σε 34:22). Όλα αυτά ενώ την προηγούμενη μέρα είχε δεχθεί... γονατιά στον τετρακέφαλο κατά τη διάρκεια της προπόνησης: «Εγώ πάντα δίνω το 100%. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι. Κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες όχι. Είμαι εδώ πάντα να βοηθάω τον αγώνα».

Η ΑΕΚ μπορεί να έκανε το 2-0 της σειράς, ωστόσο θεωρεί πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους: «Σίγουρα ξέρουμε ότι είμαστε πολύ μακριά από το τέλος. Ο Άρης είναι μια ομάδα με πολύ χαρακτήρα το έχει δείξει πολλές φορές και μόνο εύκολο δεν θα είναι το τρίτο παιχνίδι. Πρέπει να μετατρέψουμε αυτή την πίεση που έχουμε εις βάρος τους».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βγήκε νοκ άουτ πριν από το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Πριν από το δεύτερο οι Καλαμπόκης και Κατσίβελης: «Ήταν μεγάλες απώλειες. Όλη η χρονιά μας μας ακολουθεί μία ατυχία με αυτά τα θέματα. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι η ζωή. Πρέπει ο κάθε παίκτης που είναι ενεργός πρέπει να δίνει το κάτι παραπάνω. Να καλύπτει το κενό».

Ο 17χρονος Δημήτρης Μωραΐτης πήρε χρόνο συμμετοχής κι ο κόσμος φρόντισε να τον χειροκροτεί κάθε στιγμή: «Είναι θετικότατο το γεγονός ότι πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Δημήτρης είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη και κάθε παιχνίδι που μπαίνει φαίνεται το πόσο βελτιώνεται».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα